GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Speranţe pentru şomerii români

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 18 mai 2014 132 afişări

Primele luni ale anului au adus o uşoară creştere a cererii de forţă de muncă, îndeosebi în industria de calculatoare şi produse electronice, echipamente electrice, auto, notează BNR în ultimul Raport asupra inflaţiei.

GRAFICUL SĂPTĂMÂNII. Speranţe pentru şomerii români

Numărul locurilor de muncă vacante disponibile la ANOFM a crescut, sugerând revigorarea cererii de forţă de muncă, iar perspectivele de angajare în industrie şi construcţii în al doilea sunt favorabile. Reducerea numărului de concedieri a contribuit la stagnarea şomajului (7,2% în martie, la fel ca în martie 2013).

Conform BNR, accelerarea ritmului anual de creştere a salariilor în sectorul privat a fost rezultatul majorării salariului minim brut pe economie, în timp ce companiile "manifestă în continuare prudenţă" la negocierea salarială, arată BNR. Majorările de lefuri din industrie au fost integral compensate de câştigurile de productivitate, dinamica anuală a costului cu forţa de muncă rămânând negativă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/graficul-saptamanii-sperante-pentru-somerii-romani-12633096
12633096
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.