Putin anunţă o nouă generaţie de nave şi un plan pentru crearea de energie nucleară în spaţiu

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 aprilie 2022 54 afişări

Rusia va dezvolta o nouă generaţie de nave spaţiale de transport şi tehnologii pentru a produce energie nucleară în spaţiu, a declarat marţi preşedintele Vladimir Putin.

Putin anunţă o nouă generaţie de nave şi un plan pentru crearea de energie nucleară în spaţiu

Anunţul a fost făcut marţi în cadrul unei întâlniri cu Alexander Lukaşenko, preşedintele statului Belarus, la cosmodromul Vostochny din Orientul Îndepărtat al Rusiei. Vladimir Putin a vorbit despre succesele sovietice în spaţiu şi a declarat că nicio sancţiune împotriva Rusiei nu ar putea opri progresul acesteia.

El a mai spus că Rusia va lansa o sondă lunară, Luna-25, pe parcursul acestui an şi că va aprofunda cooperarea cu Belarus în domeniul infrastructurii şi tehnologiei spaţiale.

Rusia va colabora cu Belarus la crearea unei infrastructuri care să garanteze accesul independent al celor două ţări la spaţiu, a explicat Putin, adăugând că a cerut agenţiei spaţiale ruse, Roskosmos, să pregătească un cosmonaut din Belarus pentru a zbura cu o navă spaţială rusă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
spaţiu,
program

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.