Pulsul industriei, văzut de companiile din sector

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 februarie 2013 13 afişări

Producţia industrială era aşteptată de companiile din sector să înregistreze "o posibilă temperare a traiectoriei crescătoare" în februarie, arată sondajul lunar de conjunctură al BNR.

Soldul conjunctural pozitiv al opiniilor (diferenţa dintre ponderea opiniilor favorabile şi cea a opiniilor nefavorabile) în privinţa industriei s-a redus la jumătate faţă de cel din luna ianuarie, ca serie brută, ajungând la 10%.

Respondenţii s-au arătat pesimişti în privinţa industriei energetice, metalurgice şi chimice, în timp ce pentru industria de materiale de construcţii, alimentară, constructoare de mijloace de transport şi de tehnică de calcul, aşteptările sunt mai bune. în cazul pieţei construcţiilor, lucrurile stau mai bine, dată fiind îmbunătăţirea de aproape două ori a soldului conjunctural negativ (până la -40%).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pulsul-industriei-vazut-de-companiile-din-sector-10591616
10591616
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.