Publicarea datelor despre vaccinări care arată că peste 4.000 de oameni s-ar fi imunizat peste rând. Florin Cîţu: Am aflat din presă

Autor: Andreea Tobias Postat la 10 martie 2021 160 afişări

Premierul Florin Cîţu spune că a aflat de lista publicată de către Ministerul Sănătăţii cu datele despre vaccinări defalcate pe judeţe din presă: „Cei care au publicat-o au datoria să o explice”.

Publicarea datelor despre vaccinări care arată că peste 4.000 de oameni s-ar fi imunizat peste rând. Florin Cîţu: Am aflat din presă

Întrebat, miercuri, care este, de fapt, adevărata problemă în publicarea acelor liste de la Ministerul Sănătăţii, Câţu a spus că, din punctul său de vedere, nu este nicio problemă şi că susţine transparenţa 100%.

„Datele care sunt publicate nu le-a scos nimeni de nicăieri. Singura problemă este de interpretare, să nu fie interpretate greşit, am văzut mai multe interpretări în spaţiul public, unele tendenţioase şi eu cred că cei care au publicat au datoria să le explice, dacă este adevărat ce se aude sau nu”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă, atunci când s-a formulat strategia de vaccinare s-a luat în calcul că există şi lucrători speciali ale căror date nu ar trebui să fie făcute publice, Cîţi a spus: „Bineînţeles, este o strategie pentru orice ţară din lume. Nu sunt eu în măsură să analizez. Până la urmă strategia de vaccinare în România este un succes”.

La întrebarea dacă a fost consultat ca şi ierarh superior de către ministrul Sănătăţii înainte să publice datele, premierul a răspuns că nu a fost consultat şi a aflat din presă, dar „orice demers în direcţia transparentizării care respectă legislaţia este susţinut de mine”.

Cîţu a adăugat, răspunzând la o întrebare, că în discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis nu i s-a cerut demiterea ministrului Sănătăţii: „Nu, noi nu discutăm despre aşa ceva”.

Vlad Voiculescu va fi chemat la audieri în Parlament, dacă Guvernul nu lămureşte problema listelor cu testarea pe judeţe, declara mai devreme Nelu Tătaru.

Demersul lui Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele Covid-19 pe judeţe este corect pe fond, dar trebuie să existe unele avize, a spus preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
liste,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.