PROTESTELE din Egipt: Adly Mansour a decretat organizarea alegerilor legislative înainte de 2014

Postat la 09 iulie 2013 43 afişări

Adly Mansour, preşedintele interimar al Egiptului, a decretat luni seară organizarea alegerilor legislative înainte de 2014 în ţara intrată miercuri într-o tranziţie politică după ce armata l-a înlăturat pe preşedintele Mohamed Morsi, a relatat jurnalul guvernamental Al-Ahram.

PROTESTELE din Egipt: Adly Mansour a decretat organizarea alegerilor legislative înainte de 2014

 Declaraţia constituţională prevede, conform cotidianului, nominalizarea în cel mult 15 zile a unui comitet constituţional care va avea două luni pentru a prezenta amendamentele sale preşedintelui interimar.

Acesta va trebui ulterior să le supună unui referendum popular în cel mult o lună. Apoi, legislativele vor fi organizate în termen de două luni.

O dată va fi anunţată ulterior pentru organizarea alegerilor prezidenţiale.

"Modul în care declaraţia este formulată lasă de înţeles că întreg procesul electoral va fi implementat în termenele anunţate", a declarat pentru AFP constituţionalistul Zaid Al-Ali.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protestele-din-egipt-adly-mansour-a-decretat-organizarea-alegerilor-legislative-inainte-de-2014-11111064
11111064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.