Protest a la grecque: studenţii eleni au aruncat cu iaurt în ministrul de interne (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 octombrie 2011 27 afişări

Haris Kastanidis, ministrul de interne al Greciei, a făcut obiectul unui protest mai puţin obişnuit: studenţii l-au silit să plece dintr-un cinematograf, împiedicând cu strigătele lor proiecţia filmului şi aruncând cu iaurt în demnitar.

O parte dintre studenţii participanţi la un concert de protest în Piaţa Venizelos din Atena au plecat vineri spre cinematograful Olympion, unde aflaseră că ministrul de interne s-a dus ca să vadă un film. Circa 100 de studenţi au pătruns în cinema şi au început să strige la Kastanidis: "Ieşi afară", "Ne-ai distrus vieţile", "Oamenii nu te vor, ia elicopterul şi cară-te de aici!". După câteva minute, cineva a aruncat cu iaurt în ministru, care s-a ridicat de pe fotoliu şi a încercat să discute cu protestatarii, dar fără succes. Situaţia s-a calmat după ce ministrul a părăsit sala.

Kastanidis este cu deosebire detestat de studenţi, din cauza comportamentului său faţă de protestele organizate la Atena contra austerităţii, reprimate de poliţie cu o brutalitate criticată inclusiv de organizaţiile internaţionale pentru drepturile omului.

Γιαούρτωμα από φοιτητές στον Καστανίδηde Miss-Jessy-Lays

Urmărește Business Magazin

/actualitate/protest-a-la-grecque-studentii-eleni-au-aruncat-cu-iaurt-in-ministrul-de-interne-video-8850537
8850537
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.