Proiecte de finanţare pentru antreprenoriatul social în regiunile Nord-Vest şi Centru: Inceptus Solidar se adresează persoanelor din mediul rural, iar proiectul AIR4Social încurajează antreprenoriatul social din oraşe

Autor: Ramona Cornea Postat la 09 iulie 2024 30 afişări

Proiecte de finanţare pentru antreprenoriatul social în regiunile Nord-Vest şi Centru: Inceptus Solidar se adresează persoanelor din mediul rural, iar proiectul AIR4Social încurajează antreprenoriatul social din oraşe

Asociaţia Inceptus România implementează două proiecte de finanţare pentru antreprenoriatul social în regiunile Nord-Vest şi Centru. Ambele proiecte se implementează în perioada iulie – decembrie 2024.

Proiectul Inceptus Solidar se adresează persoanelor din mediul rural al regiunilor Nord-Vest şi Centru care doresc să devină antreprenori în domeniul economiei sociale şi îşi propune să îmbunătăţească nivelul de competenţe în domeniul antreprenorialului social pentru 131 persoane şi să sprijine înfiinţarea a 34 de întreprinderi de economie socială.

Proiectul acordă atenţie specială persoanelor vulnerabile din mediul rural şi celor de etnie rroma, astfel că, dintre cele 131 de persoane care formează grupul ţintă, 68 aparţin grupurilor dezavantajate şi 21 sunt de etnie rroma. Afacerile sociale create prin proiect vor genera, în comunităţile rurale, 136 de locuri de muncă.

Toţi participanţii vor parcurge programul de formare antreprenorială cu specializarea Antreprenor în economia socială, în urma căruia vor obţine certificatul de absolvire. În cadrul cursului, vor învăţa cum să-şi transpună ideile în planuri de afaceri realiste şi care să poată obţine finanţare. Cele mai bune 34 planuri de afaceri vor beneficia de finanţare nerambursabilă în valoare de 324.000 de lei fiecare.

Valoarea totală a proiectului este de 14,89 mil. lei, dintre care 12,65 mil. lei contribuţia Uniunii Europene şi 2,23 mil. lei contribuţia din bugetul naţional al României.

Proiectul AIR4Social are drept obiectiv general susţinerea şi dezvoltarea antreprenoriatului social în domenii cu valoare adăugată pentru comunităţile urbane din regiunile Nord-Vest şi Centru.

Proiectul se adresează persoanelor din mediul urban al regiunilor Nord-Vest sau Centru care fac parte din următoarele categorii: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (78 de locuri), tineri între 30-35 de ani (33 locuri), persoane inactive (12 locuri), persoane din grupuri dezavantajate pe piaţa muncii (6 locuri), şomeri, inclusiv de lungă durată (2 locuri).

Prin proiect se urmăreşte dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în economie socială pentru un număr de 131 de persoane din categoriile eligibile şi înfiinţarea a 23 întreprinderi sociale în mediul urban al regiunilor Nord-Vest şi Centru cu ajutorul unei finanţări nerambursabile de 455.000 lei (circa 91.000 euro) care creează un total de 138 noi locuri de muncă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.