Proiect legislativ PDL: Reducerea cotei unice la 12% şi creşterea salariului minim pe economie

Postat la 19 iunie 2013 46 afişări

PDL va depune în zilele următoare în Parlament o iniţiativă legislativă privind "măsuri-şoc" de relaxare fiscală, printre care reducerea cotei de impozitare de la 16% la 12%, a contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, a anunţat miercuri deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu.

Proiect legislativ PDL: Reducerea cotei unice la 12% şi creşterea salariului minim pe economie

 Ialomiţianu, fost ministru al Finanţelor în Guvernul Boc, a precizat, la o conferinţă de presă, că această iniţiativă legislativă va prevedea şi majorarea salariului minim pe economie, de la 800 la 1.000 de lei, scutirea de la plata impozitului a profitului reinvestit în echipamente tehnologice.

"Este un pachet de măsuri fiscale cu impact major asupra mediului de afaceri, pentru reducerea poverii fiscale şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei", a explicat Ialomiţianu.

El a spus că aceste măsuri şoc de relansare fiscală trebuie introduse urgent, arătând că "terenul este pregătit", deoarece Guvernul Boc, în perioada 2009-2011, a luat măsuri pentru consolidarea fiscală şi România este stabilă acum din punct de vedere financiar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/proiect-legislativ-pdl-reducerea-cotei-unice-la-12-si-cresterea-salariului-minim-pe-economie-10986042
10986042
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.