Proiect european de peste 11 mil. lei pentru conservarea naturii şi dezvoltarea turismului în judeţul Bihor

Autor: Robert Manea Postat la 20 septembrie 2023 28 afişări

Proiect european de peste 11 mil. lei pentru conservarea naturii şi dezvoltarea turismului în judeţul Bihor

Consiliul Judeţean Bihor a accesat un proiect european de 11,1 mil. lei (2,2 mil. euro), finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru conservarea şi protejarea biodiversităţii în situl Tăşad. Proiectul include amenajarea interioară a Peşterii Stracoş, construirea unui centru de vizitare şi parcare, amenajarea de poteci şi locuri de popas, amplasarea unor poduri suspendate şi trasee tip Via Ferrata, amenajarea de locuri de odihnă şi puncte de observare, curăţarea pajiştilor afectate de ferigă.

’’Suntem conştienţi că dezvoltând astfel de proiecte, aducem în zona rurală atât investitori, cât şi turişti. Se urmăreşte şi o dezvoltare durabilă a zonei. La ora actuală, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate are la nivel naţional proiecte în valoare de 68 de milioane de euro. La nivel central, agenţia lucrează şi la actualizarea planurilor de management a ariilor protejate’’, a declarat Vasile Carnariu, preşedintele Agenţiei Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bihor,
proiect european,
dezvoltare,
natura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.