Profesorii români, cel mai prost plătiţi din UE. În ce ţări sunt cel mai bine plătiţi dascăli

Postat la 05 octombrie 2011 52 afişări

Cel mai prost plătiţi profesori din UE sunt în Bulgaria şi România, iar cel mai bine plătiţi dascăli sunt în Luxemburg, Danemarca şi Austria, potrivit unui raport al Comisiei Europene, care precizează totodată că peste tot salariile debutanţilor sunt neatractive.

În aproape toate ţările europene, salariile brute de bază pentru profesorii aflaţi în primii ani ai carierei sunt mai scăzute decât PIB-ul naţional pe cap de locuitor, iar remuneraţia lor nici măcar nu se va dubla pe parcursul vieţii active, cu excepţia câtorva state membre, se arată în studiul care compară salariile profesorilor şi directorilor de şcoli din sectorul public în cele 27 de state membre ale UE, Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Turcia. Datele, bazate pe anul şcolar 2009 - 2010, cuprind educaţia de la nivelul preşcolar şi până la cel secundar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
profesori,
salarii,
buget
/actualitate/profesorii-romani-cel-mai-prost-platiti-din-ue-in-ce-tari-sunt-cel-mai-bine-platiti-dascali-8837892
8837892
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.