Profesor universitar, acuzat că a furat invenţia unui student, în valoare de 10 milioane de dolari

Postat la 05 martie 2019 93 afişări

Universitatea din Missouri-Kansas City a intentat un proces împotriva unui fost profesor, acesta fiind acuzat de furtul şi vânzarea unei invenţii create de un student. Invenţia este estimată la 1.5 milioane de dolari, transmite CNN.

Profesor universitar, acuzat că a furat invenţia unui student, în valoare de 10 milioane de dolari

Procesul, iniţiat săptămâna trecută, spune că Ashim Mitra a furat o formulă de medicament de la un student şi va face un profit de aproape 10 milioane de dolari de pe urma acestuia. Mitra neagă acuzaţiile. De asemenea, soţia acestuia este numită şi ea în proces, pentru că lucra în laboratorul soţului său, precum şi cele două companii farmaceutice care au folosit deja invenţia.

 

Universitatea afirmă că Mitra a colaborat în secret cu cele două companii pentru a dezvolta patentul. Invenţia include o metodă inovatoare de a „livra” medicamente către ochi cu ajutorul tehnologiei nano. Este un tratament pentru ochii uscaţi, o „boală” care afectează în general persoanele mai în vârstă.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
student,
acuzatii,
furt,
inventie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.