A ajuns economia Chinei în pragul crizei? "Unii oameni de afaceri chinezi compară viitorul ţării cu cel al Venezuelei"

Postat la 04 martie 2019 1603 afişări

A ajuns economia Chinei în pragul crizei? "Unii oameni de afaceri chinezi compară viitorul ţării cu cel al Venezuelei"

Cei mai bogaţi oameni din China au început să îşi piardă încrederea în viitorul financiar al ţării, principalul motiv fiind încetinirea comerţului global şi a liberalizării economice, scriu cei de la Business Insider.

 

Potrivit unui studiu publicat în ianuarie de firma de cercetare Hurun Report, doar o treime din "super bogaţii" Chinei se mai declară foarte încrezători în viitorul economiei chineze.

 

Este o scădere drastică faţă de acum doi ani, când numărul celor optimişti era dublu.

 

Mai mult, procentajul celor care nu mai au deloc încredere în viitorul economiei a ajuns la 14%.

 

Creşterea economică a Chinei, deşi încă mare raportată la cele ale statelor din vestul Europei, nu a mai atins nivelul record de anii trecuţi. Concret, China a înregistrat în 2018 o creştere economică de 6,6%.

 

"Puţini se încumetă să vorbească despre o criză, dar grijile legate de perspectivele pe termen lung sunt tot mai mari", scriau cei de la New York Times într-un material publicat luna trecută. "Pesimismul e la cote atât de înalte încât unii oameni de afaceri chinezi compară viitorul ţării cu cel al Venezuelei."

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
viitor,
chinezi,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.