China plănuieşte să reducă taxele din sectorul de producţie cu 90 de miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 martie 2019 137 afişări

China plănuieşte să reducă taxele din sectorul de producţie cu 90 de miliarde de dolari

Chinezii vor să reducă TVA-ul din sectorul de producţie cu trei puncte procentuale pentru sectorul de producţie, ca parte a unor măsuri menite să dea un impuls creşterii economice care a încetinit, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Reducerea TVA-ului ar putea fi anunţată chiar săptămâna aceasta, când liderii politici se adună la Beijing pentru Congresul Naţional al Poporului.

Premierul Li Keqiang trebuie să livreze la Beijing raportul anual asupra politicilor economice, un document detaliat care stabileşte ţintele pentru creşterea PIB-ului precum şi obiectivele de natură fiscală şi monetară.

O reducere de 3% a TVA-ului ar putea însemna 90 de miliarde de dolari, sau 0,6% din PIB, potrivit estimărilor realizate de Morgan Stanley.

Decizia ar ajuta profitul companiilor într-un moment în care economia se confruntă cu presiunea conflictului comercial dintre China şi SUA, şi cu impactul încercării de a reduce datoria suverană.

Oficialii au început să încerce o stimulare a economiei utilizând din ce în ce mai mulţi stimuli fiscali.

Reducerea de TVA face parte şi dintr-un plan fiscal mai amplu, mai „proactiv”, aşa cum l-au denumit oficialii.

Ţinta de deficit bugetar ar urma să fie ridicată la 2,8% din PIB, faţă de 2,6% în 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reducere,
productie,
sector,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.