Anunţul autorităţilor malaeziene la cinci ani de la unul dintre cele mai mari accidente aviatice mondiale

Postat la 03 martie 2019 188 afişări

Pe 8 martie se vor împlini cinci ani de la tragedia aviatică în care a fost implicat aeronava MH370, operată de la Malaysia Airlines, în urma căreia şi-au pierdut viaţa toţi cei 239 de pasageri aflaţi la bord.

Anunţul autorităţilor malaeziene la cinci ani de la unul dintre cele mai mari accidente aviatice mondiale

Este considerat unul cele mai mari mistere ale aviaţiei. Dispariţia Boeing-ului 777, care a decolat pe 8 martie 2014 din Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, a declanşat cea mai mare operaţiune de căutări din istorie.

După patru ani de căutări, saga Malaysia Airlines s-a încheiat în luna mai 2018 cu un eşec.

Acum, autorităţile malaeziene spun că sunt dispuse să contribuie la o nouă operaţiune de căutări, relatează Deutsche Welle. „Dacă există indicii credibile sau o propunere specifică, suntem mai mult decât dispuşi să le luăm în calcul”, a declarat Anthony Loke, ministrul Transporturilor din Malaezia, la un eveniment comemorativ dedicat celor dispăruţi organizat la Kuala Lumpur.

<SCRIPT language='JavaScript1.1' SRC="https://ad.doubleclick.net/ddm/adj/N160405.616338QBEBE.RO/B22312167.240237833;abr=!ie;sz=1x1;ord=[timestamp];dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=;tfua=?"> </SCRIPT>

Oliver Plunkett, directorul companiei americane „Ocean Infinity”, care a efectuat campania precedentă de căutări subacvatice, a precizat într-un mesaj video adresat rudelor îndurerate că firma sa îşi doreşte să reia misiunea de cercetare, de data aceasta cu o tehnologie mult mai bună, achiziţionată în ultimul an.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
autoritati,
anunt,
8 martie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.