Profesor de română, după eroarea de la simulare: Ministrul Andronescu să îşi dea demisia/ Este o greşeală impardonabilă, este degradantă

Postat la 12 martie 2019 1078 afişări

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ar trebui să îşi dea demisia după greşeala de la simularea Evaluării Naţionale, susţine profesorul de limba română Ofelia Burtea, de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. „Este o greaşeală impardonabilă, degradantă”, susţinea aceasta.

Profesor de română, după eroarea de la simulare: Ministrul Andronescu să îşi dea demisia/ Este o greşeală impardonabilă, este degradantă

Profesoara de limba şi literatura română care predă la un colegiu de tradiţie din Craiova, Ofelia Burtea, declară că greşeala de a confunda poeţii tocmai la un subiect pentru simularea Evaluării Naţionale este impardonabilă.

 

„Este o traducere bună, dar este de neacceptat faptul că reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale au confundat poeţii. Această confuzie nu arată altceva decât că responsabilii de disciplina Limba şi literatura română din Ministerul Educaţiei Naţionale nu stăpânesc chestiuni elementare de literatură. Este o greşeală impardonabilă, este degradantă pentru învăţământul românesc. Loveşte în tradiţia culturală a acestei ţări. Cu ce autoritate vor mai veni ei să propună subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat când se vede că nu au noţiuni elementare?", se întreabă profesorul Ofelia Burtea de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

 

De altfel, dascălul susţine că după această greşeală ar trebui să fie demişi cei din Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

„Trebuie luat în calcul însă şi un alt aspect. Dacă un elev greşeşte rezolvarea unui subiect, pică examenul. Ce se întâmplă cu cei din Ministerul Educaţiei Naţionale când fac greşeli tocmai la subiecte de examen naţional? Nu este nicio reacţie până acum, dar doamna ministru ar trebui să îşi dea demisia. În acest caz şi noi, ca societate civilă, ar trebui să boicotăm aceste simulări, să ieşim în stradă până când doamna ministru şi cei care au greşit îşi vor da demisia", a spus Ofelia Burtea.

 

De altfel, dascălul susţine că subiectele nu respectă cerinţele pentru vârstă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.