Se pregăteşte Marea Britanie pentru colapsul sistemului financiar? Banca Angliei le cere creditorilor din piaţă să îşi tripleze deţinerile de active ce ar putea fi vândute uşor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 martie 2019 285 afişări

Se pregăteşte Marea Britanie pentru colapsul sistemului financiar? Banca Angliei le cere creditorilor din piaţă să îşi tripleze deţinerile de active ce ar putea fi vândute uşor

Banca Angliei a trecut la o serie de măsuri dramatice pentru a se asigura că băncile britanice vor putea susţine economia chiar şi în cazul unui Brexit catastrofal, potrivit Business Insider.

Anumiţi creditori britanici au fost înştiinţaţi de banca centrală că trebuie să îşi tripleze deţinerile de active ce ar putea fi vândute uşor în eventualitatea unui colaps al pieţelor financiare, potrivit Financial Times.

Recomandarea băncii centrale vine pe fondul unui nou cadru de reglementare conturat de Autoritatea pentru Reglementare Prudenţială încă de anul trecut.

Acest nou cadru de reglementare pleacă de la premisa unui potenţial eveniment în urma cărora instituţiile nu se vor mai împrumuta între ele sau nu vor mai putea face tranzacţii swap liră sterlină-dolar, aşa cum s-a mai întâmplat şi în timpul crizei financiare pentru unele bănci.

Băncile vor fi nevoite acum să aibă deţineri mai multe deţineri pe trei luni, faţă de cele pe o lună – faţă de care există un apetit mai mare în prezent – pentru a se pregăti să facă faţă unor condiţii severe de stres.

Sursele citate indică spre bănci precum Barclays şi Royal Bank of Scotland, drept unele dintre principalele instituţii aflate sub scrutinul Autorităţii pentru Reglementare Prudenţială.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
banca,
banca angliei,
active

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.