Producţia de mere aduce 330 milioane de euro în economie

Postat la 07 octombrie 2013 30 afişări

Producţia de mere, ce urmează a fi strânsă în următoarele două săptămâni, este estimată la 375.000 de tone, în creştere cu 7% faţă de sezonul anterior, potrivit informaţiilor World Apple And Pear Association, o organizaţie a industriei de profil.

Producţia de mere aduce 330 milioane de euro în economie

 Această cantitate de mere va aduce în economie 330 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.  Suprafeţele dedicate de horticultori plantaţiilor de meri reprezintă un sfert din cele 200.000 de hectare acoperite cu pomi fructiferi.

„Cred că această prognoză este optimistă. Seceta de anul trecut a lăsat urme adânci în plantaţiile vechi şi neirigate, ceea ce va avea influenţă şi asupra producţiei din acest an“, spune Emil Farago, fermier cu o livadă de circa 300 de hectare de meri şi afaceri de aproape 2 milioane de euro.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/productia-de-mere-aduce-330-milioane-de-euro-in-economie-11470469
11470469
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.