Probleme uriaşe pentru una dintre cele mai bogate state din Europa

Postat la 29 august 2018 573 afişări

Probleme uriaşe pentru una dintre cele mai bogate state din Europa

Cu doar câteva zile înainte de alegerile istorice din Suedia, care ar putea reconfigura peisajul politic, coroana suedeză este cotată la un nivel nemaivăzut de la criza din 2008.

Coroana a înregistrat miercuri a treia zi consecutivă de scădere, pierzând mai mult de 8% din valoare faţă de euro.

Anders Eklof, strateg la banca Swedbank din Stockholm, a declarat pentru Bloomberg că situaţia se datorează unui cumul de factori. "Dincolo de alegerile care vin, pe care investitorii străini le văd ca un factor major de risc, există şi alegerile din Italia, Brexitul şi politicile derulate de Trump", a spus acesta.

Sondajele de opinie dau ca favorit partidul Democraţilor din Suedia, o formaţiune anti-imigraţie; cu toate acestea, dacă intenţia de vot înregistrată de sondaje se confirmă, niciun partid nu va obţine suficiente voturi pentru a guverna în afara unei alianţe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.