Prizonieri ucraineni, obligaţi să defileze în faţa unei mulţimi furioase la Doneţk

Autor: Ioana Bojan Postat la 22 ianuarie 2015 586 afişări

Aproximativ 20 de soldaţi ucraineni, luaţi prizonieri de rebeli separatişti proruşi, au fost obligaţi să defileze de la aeroportul din Doneţk şi până la locul în care 13 persoane au fost ucise în bombardamentul unui troleibuz joi dimineaţă şi unde sunt expuşi în prezent în faţa mulţimii furioase.

Potrivit AFP, câteva zeci de locuitori din Doneţk îi înconjoară şi aruncă spre ei cu cioburi de sticlă sau diferite obiecte de la ferestrele imobilelor din jur.

Treisprezece persoane au fost ucise şi aproximativ zece au fost rănite, joi dimineaţă la Doneţk, în estul Ucrainei, în momentul în care un troleibuz a fost lovit de un obuz într-un cartier al oraşului care până în prezent a fost ferit de lupte.

Acesta este cel mai sângeros atac împotriva civililor de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, în septembrie.

Ministrul ucrainean al Apărării a acuzat separatiştii proruşi că s-ar afla la originea bombardamentului care a ucis 13 civili, joi dimineaţa, în propriul lor bastion din Doneţk, în estul rebel al ţării. La rândul său, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a acuzat Rusia că "poartă responsabilitatea" bombardamentului, pentru că îi susţine pe separatişti.

Pe de altă parte, Rusia a acuzat forţele ucrainene că au fost la originea tirului de obuz care a ucis 13 civili într-un troleibuz din Doneţk, afirmând că este vorba despre o "provocare grosolană pentru a submina procesul de pace privind criza ucraineană".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CONFLICT,
/actualitate/prizonieri-ucraineni-obligati-sa-defileze-in-fata-unei-multimi-furioase-la-donetk-13780854
13780854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.