Printr-un eveniment inspiraţional pentru viitorii miri de anul acesta. Nicu Bocancea, Adrian Perjovschi, Andreea Mărcuţă şi Ivona Nenu anunţă. „Wedding Trends 2024” pentru o nuntă perfectă

Postat la 26 ianuarie 2024 29 afişări

Articol cu conţinut publicitar

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuţă, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi împreună cu echipa sa de beauty şi wedding planner-ul Ivona Nenu dau startul pregătirilor pentru nunta perfectă a anului 2024 prin evenimentul aspiraţional şi inspiraţional „Wedding Trends 2024”, organizat la unica orangerie de evenimente de lângă Bucureşti, Iris Orangerie.

Cele mai accesate locaţii de nuntă în 2024 vor fi cele învăluite în lumină naturală, aproape de natură, înconjurate de copaci şi de mult verde şi proaspăt. „Nunţile de anul acesta vor fi o evadare în natură. Trendurile la nivel mondial aduc evenimentele în spaţii nelimitate, vitrate, care aduc senzaţia de libertate şi de frumos, în cadre gen seră, în care pe timp de zi te simţi, indiferent de anotimp, în mijlocul naturii, iar noaptea te simţi vegheat de stele şi de lună. Se pune mult accent pe locaţiile cu grădină eleborată unde se pot crea cornere romantice, cu alei de flori, cu mini deltă, izolate de oraş, dar care să aibă toate facilităţile de bucătărie şi bar, de transport şi cazare integrate.”, declară Nicu Bocancea, master florist internaţional şi co-fondatorul Orangeriei Iris, singura seră de evenimente de lângă Bucureşti.

Rochia de mireasă este HITUL fiecărei nunţi, iar anul 2024 este al mireselor cu personalitate, care ştiu ce îşi doresc şi vor să iasă din tipare: „Rochiile cu aplicaţii spectaculoase, care reprezintă şi punctul nostru forte, prin care ne diferenţiem complet de restul pieţii, sunt atracţia principală şi prima alegere a mireselor care ne trec pragul. Realizate de zeci de mâini care lucrează minuţios zeci şi sute de ore pentru o singură rochie, aceste aplicaţii spectaculoase (din pene, perle sau cristale) oferă unicitate şi o preţiozitate aparte. Rochiile mini revin în forţă şi în acest an pe marile podiumuri şi în topul preferinţelor viitoarelor mirese. Mai îndrăzneaţă, mai scurtă, şi mai populară ca niciodată, rochia mini poate fi purtată ca primă opţiune sau ca a doua rochie, pentru momentul petrecerii. Aplicaţiile din pene au început să fie din ce în ce mai populare în ultimii ani, însă în anul 2024 designerii au promovat acest tip de aplicaţii şi mai mult în colecţiile lor, oferind acea notă de glamour şi opulenţă dorită pentru un moment atât de important precum ziua nunţii. Costumele elegante / Rochiile-sacou / Piesele separate au luat locul tradiţionalei rochii de mireasă din ce în ce mai des în ultimele sezoane, aflându-se acum în topul preferinţelor mireselor care preferă un design modern în locul celui clasic. Putem observa în tendinţele acestui an costume cu o strălucire aparte, cu elemente spectaculoase şi linii îndrăzneţe. Sunt piese uşor de purtat, confortabile şi cool în acelaşi timp, ce pot fi uşor repurtate ulterior, în mai multe contexte. Rochiile simple, timeless, dar cu un touch spectaculos. Şi în acest an regăsim liniile clasice, minimaliste, însă cu o notă de glamour care scoate în evidenţă mireasa anului 2024 şi îi conferă preţiozitate. Fundele. Fie că le regăsim în ţinuta pentru cununie sau în cea pentru ceremonie, ca element decorativ al rochiei sau al costumului din 2 piese, discrete sau oversized, fixe sau detaşabile, fundele ocupă un loc important în trendurile anului 2024. Rochiile de mireasă în alte culori faţă de clasicul alb sau ivoire. Fie că este o broderie aurie sau argintie lucrată manual, fie că este un rose sau bleu pastel, cu o lucrătură manuală din cristale, va fi cu siguranţă o ţinută de impact pentru cununie, dar şi pentru ceremonie, pentru acea mireasă care îşi doreşte să iasă din tiparele clasice”, declară Andreea Mărcuţă, fondator M.Marquise şi fashion designer preferat de miresele ultimilor ani.

Decorurile nunţilor, aranjamentele florale, designul meselor şi a spaţiilor conexe vor sta în 2024 sub semnul unicităţii şi al ineditului. Nicu Bocancea, cel mai premiat florist român la nivel internaţional, mizează pe construcţiile suspendate deasupra meselor, create anul acesta, precum nişte umbrele naturale, din materiale neconvenţionale, transparente şi cu un iz de minimalism eclectic, care să umple în cel mai spectaculos şi creativ mod partea superioară a locaţiilor. „Aranjamentele de nuntă în 2024 vor respecta regulile designului şi ale arhitecurii. Se propun mesele şi aranjamentele monocrome, într-o singură nuanţă atât pentru flori, cât şi pentru accesorii şi decoruri. Mizăm şi pledăm pe florile de sezon pentru frumuseţea, prospeţimea şi accesibilitatea lor. Sunt de mare efect atât mesele lungi, cât şi cele micuţe şi rotunde, accesorizate cu lumânări şi felinare, cu aranjamente la baza mesei. Spaţiile de nuntă pot avea mese suspendate din sticlă, fără picor, pot fi decorate cu mese monocrome, de exemplu în mult doritul alb, dar în care să se integreze accesorii neaşteptate precum bucăţele sparte de marmură sau lumânări sau rame din lemn, îmbogăţite cu eprubete cu crenguţe de magnolie. Un mare hit vor fi şi mesele în cromatică galbenă sau în orice culoare preferă mireasa, în care sute de fire de lalele sau alte flori de sezon să creeze jocuri fermecătoare. Buchetele de mireasă cele mai căutate sunt cele create pe rotund, care să fie construite în acord cu rochia de mireasă aleasă, în cromatica poveştii, însă nu se demodează niciodată buchetele simple din floarea miresei sau din lăcrămioare, bujori sau orhidee.”, anunţă Nicu Bocancea, celebru în ţară şi în strănătate pentru creaţiile sale florale unice, neconvenţionale şi metaforice care spun poveşti de iubire şi de frumos.

Coafura este cea care completează look-ul final al miresei şi este foarte important ca aceasta să fie potrivită miresei, spectaculoasă, rezistentă pentru multe ore, dar şi foarte comodă. Coafurile mireselor din 2024 ţin cont de trendurile în hair-styling, dar şi de componenta „timeless” pe care trebuie ele să o aducă look-ului total în cea mai importantă zi din viaţă: „Pentru anul 2024, miresicile optează pentru coafurile cât mai naturale şi feminine. Se poartă împletiturile în stil lejer care să completeze coafura finală, fie că sunt pe păr desfăcut sau prins, look-ul natural, cu bucle foarte lăsate, deloc încărcate, waves-urile de tip retro. Anul acesta se poartă şi pony tail-urile, la baza gâtului, care pot fi lăsate pe păr drept, ondulat sau pe waves, care permit, dacă se doreşte, şi volum în partea de sus sau texturizate şi accesorizare. Se mai poartă cocul classic simplu, executat ca un fel de nod, care poate fi foarte finisat, dacă rochia este mai elegantă sau un pic mai uşor dezordonat, cu un aspect natural, cu şuviţe lăsate în partea din faţă, dacă rochia este mai lejeră. Coafurile texturizate pot fi făcute pe păr drept sau despletit, se poartă şi părul împletit şi apoi despletit natural pentru a căpăta onduleurile acelea calme. Produsele folosite trebuie să fie alege cu grijă pentru a fi potrivite cât părul să nu pară încărcat, ci hidratat, strălucitor. Accesoriile de păr reprezintă un element foarte important pentru coafura finală dacă rochia nu este încărcată sau ne permite. Ele se pot confecţiona din materialul rochiei de mireasă, fie sub formă de fundă, fie sub formă de agrafe cu motive florale, însă ele trebuie ascunse foarte bine în păr pentru a nu fi agrafa sau prinderea la vedere. Voalurile nu prea mai sunt în trend, dar se poartă pălăriile sau bentiţele”, anunţă Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, expert în transformări radicale de look.

De la „DA”-ul cererii în căsătorie până la ziua cea mare a nunţii este un drum plin de provocări, opţiuni, semne de întrebare, etape neaşteptate şi piedici nebănuite care toate pot fi gestionate şi „îmbânzite” cu ajutorul unui wedding planner cu experienţă şi intuiţie. 2024 sparge barierele clasicului din punctul de vedere al organizării unei nunţi, pentru că un astfel de eveniment este aşteptat de miri, de familie şi de invitaţi ca fiind un adevărat show.

”Anul acesta în trend sunt Wedding Weekends, mai precis nunţile gândite cu experienţe pentru 3 zile. Vinerea se poate face o petrecere informala, poate cu foc de tabara sau live barbeque pe marginea piscinei, sâmbăta ziua nunţii, iar duminica vine cu un brunch. Bautura la o nuntă este anul acesta privită ca o experienţă în sine. Poveştile pe care le dezvoltăm în jurul open barului pot crea experienţe memorabile: o roabă cu bere, cocktailuri personalizate cu un nume special (poate cel al restaurantului unde ati fost la prima intalnire), o cadă de prosecco, shoturi, o canoe plina cu ananas si cocos proaspat, un gin bar. Se pot dărui kituri anti mahmureală, pe cât de amuzante, pe atât de utile. Torturile reprezintă momentul mult aşteptat al serii, iar despre designul lor se poate spune că este adevărată artă, însă o alegere potrivită trebuie să treacă prin mai multe criterii. Cornerele de entertainment sunt anul acesta la mare căutare: un caricaturist, un sommelier, corner cu tatuaje, cu un cortador de jamon, chiar si copiii pot avea cornerul lor plin de surprize si de mobilier in miniatura de unde să nu lipsească un animator. Nu se mai poate gândi o nuntă fără un Midnight snack cu cele mai neconventionale feluri de mancare – de cele mai multe din zona de fast food (shaorma, burger, pizza). Site-urile personalizate ţin anul acesta locul invitaţiilor clasice la nuntă şi au în plus şi eficienţa feedback-ului rapid şi a comunicării organizate, pe site putem regăsi detaliile evenimentului: ziua, ora, locatia, meniul, dar putem face şi RSVP-urile, afla variante de transport si cazare sau eventuale alergii sau specificaţii. Se poartă anul acesta nunţile cu logo-ul mirilor care se poate regăsi în multe elemente şi detalii din locaţie: pe pereti sau pe ringul de dans, pe şerveţele, pe tort si prajituri. Momentele artistice şi cele muzicale sunt anul acesta gândite ca adevărate show-uri complexe care necesită regie, producţie, necesar tehnic, dar şi un desfăşurător impecabil construit.”, dezvăluie Ivona Nenu, cunoscută de miri sub numele de Ivo Your Wedding Planner, cea care a semnat ca organizator unele dintre cele mai spectaculoase nunţi ale ultimilor ani.

Fotografiile de la evenimentul Wedding Trends 2024 by Talentivity au fost realizate de @Whiterufflesphoto, unii dintre cei mai accesaţi fotografi de nunţi şi evenimente private din România.

 

TOP 5 etape necesare pentru a avea rochia perfectă de mireasă

Andreea Mărcuţă, fashion designer şi fondator M.Marquise

 

 1. Stabilirea locatiei şi a tematicii evenimentului

Povestea fiecărei mirese, locaţia în care se desfăşoară evenimentul şi tematica aleasă ocupă un loc important în alegerea rochiei. Pentru a putea oferi cea mai bună consiliere în alegerea modelului, va trebui să ştim dacă evenimentul va fi unul formal, într-o locaţie elegantă, de tip ballroom sau castel, sau dacă evenimentul va fi unul mai degrabă casual, tip garden-party, petrecere pe malul lacului sau pe plajă.

 1. Stabilirea bugetului.

Deşi de multe ori ne este teamă sau ne sfiim să discutam despre cifre, stabilirea bugetului este foarte importantă în alegerea rochiei, ajută foarte mult atât mireasa, cât şi casa de modă sau brandul care o va realiza. În momentul în care ştim în ce buget trebuie să ne încadrăm, ne facilităm munca şi alegerile. De fiecare dată, încercăm să avem o relaţie deschisă cu viitoarea mireasă, să îi sărim în ajutor cu cele mai potrivite variante, atât ca stil dar şi din punctul de vedere al sumei alocate pentru rochie. Foarte important este ca mireasa să se gândească la întreaga ţinută şi să nu uite de accesorii, de voal, pantofi sau bijuterii atunci când îşi stabileşte bugetul.

 1. Documentarea: Găseşte casa de modă sau designerul care ţi se potriveşte, care este pe gustul tău şi cu care să ai chimie.

Realizarea rochiei de mireasă ar trebui să fie o poveste frumoasă de la un capăt la altul, de aceea recomand alegerea foarte atentă a casei de modă sau a designerului. Documentarea în avans şi programarea vizitei la câteva branduri selectate sunt esenţiale pentru a vedea unde există chimie cu designerul, unde sunt rochiile care sunt pe placul nostru, unde ni se acordă atenţia dorită şi nu în ultimul rând, unde sunt materialele şi mâna de lucru de calitate. Este foarte important să poţi face diferenţa şi să poţi analiza rochiile de mireasă şi materialele folosite, aplicaţiile manuale şi măiestria cu care acestea sunt lucrate.

 1. Rezervă timp pentru căutarea rochiei, pentru întânirea cu designerul şi probarea mai multor tipuri de rochie.

Multe rochii de mireasă, în funcţie de materialul folosit (anumite rochii, cu broderii realizate manual, necesită în general un timp de realizare între 3 şi 8 luni). Căutările trebuie aşadar să înceapă din timp, însă nici prea devreme nu este oportun (cu un an înainte), pentru că riscăm să ne plictisim de model, sau să apară modele noi, broderii noi spectaculoase, şi să ne pară rău că nu am aşteptat. De aceea este foarte important să ne sfătuim cu designerul sau cu consilierii casei de modă cu privire la primele programări şi începerea căutărilor.

 1. Nu în ultimul rând, alege rochia în funcţie de silueta ta, de ce te avantajează şi te pune cel mai bine în valoare.

Sfătuim miresele să urmărească tendinţele actuale, însă alegerea trebuie făcută de fiecare persoană în parte, ţinând cont de siluetă, de formele fiecăreia şi de ce le avantajează. Aici este foarte importantă consilierea, pentru punerea în valoare a atuurilor personale şi pentru acele mici trucuri care ne ajută să mascăm mici defecte sau să evidenţiem punctele forte. De aceea, recomandăm o sesiune cu designerul şi probarea mai multor tipuri de rochii, pentru a vedea ce stil sau ce croi pune cel mai bine în valoare silueta respectivă.

TOP 5 etape esenţiale pentru o coafură perfectă de mireasă marca Adrian Perjovschi (Jovsky Studio)

Adrian Perjovschi, hair-stylist de top, specialist în transformări radicale de look, fondatorul Jovsky Studio

 1. O primă etapă ar fi ca mireasa să-şi găsească rochia de mireasă dorită şi să stabilească locaţia nunţii, pentru că aceste elemente sunt esenţiale şi în stabilirea coafurii potrivite.

 2. Să caute câteva referinţe despre cum şi-ar dori sau şi-ar imagina să arate în ziua respectivă, ca să înceapă deja să-şi deseneze în minte şi în suflet look-ul ideal şi să poată da indicii clare şi cât mai aproape de idealul lor hair-stylistului.

 3. Să facă o programare la hair-stylist pentru a avea o consultanţă în prima fază. Această primă întâlnire este extrem de importantă, pentru că atunci se decide coafura, se discută pe tipul de păr, hair-stylistul vede şi-şi face o reţetă cu ce produse ar trebui să folosească pentru păr, pentru nevoile lui şi pentru realizarea coafurii de vis.

 4. Proba coafurii trebuie făcută după ce se stabileşte exact coafura la salonul sau la hair-stylistul ales, ca şi când ar fi ziua cea mare. Dacă este hotărâtă că va purta voal, atunci ideal ar fi să-l aibă cu ea la probă, ca să se poată simula look-ul final. Astfel mireasa poate fi sigură că va arăta în ziua nunţii aşa cum a visat şi că va elimina emoţiile şi situaţiile imprevizibile de atunci.

 5. Dacă hair-stylistul consideră că părul are nevoie de vopsit şi de tratat, aceste acţiuni trebuie făcute înainte, în niciun caz în buza evenimentului, pentru a nu avea surprize neplăcute. Niciodată nu trebuie făcută vreo transformare radicală aproape de eveniment. În tot acest timp, până la eveniment, este bine ca părul să fie îngrijit, tratat, hidratat, să-i facem tot felul de tratamente pentru strălucire pentru ca acesta să arate cât mai bine şi cât mai sănătos!

Gata! Apoi cu voie bună şi cu toate lucrurile stabilite şi agreate din timp, în ziua nunţii nu va fi nicio problemă, ci doar emoţia frumoasă şi plăcerea de a se transforma în cea mai frumoasă mireasă.

TOP 5 etape esenţiale pentru locaţia perfectă de nuntă

Nicu Bocancea, cel mai premiat master florist din România pe plan local şi internaţional, desemnat al patrulea cel mai bun florist al Europei, co-fondatorul Orangeriei Iris

1.Numărul de persoane – căutările încep prin a face o listă aproximativă de invitaţi care determină găsirea unui spaţiu care să se umple de oameni, de bine şi de frumos în cel mai adecvat mod. Este neplăcut să ajungi să ai o sală prea mică sau prea mare pentru invitaţi pe care să te chinui să o comprimi sau să o lărgeşti din artificii de decor.

2.Anotimp/Momentul din an – trebuie căutată o locaţie care să permită desfăşurarea evenimentului atât la interior, cât şi la exterior pentru ca vremea cu capriciile ei să fie un detaliu, nu un impediment. Există locaţii care au terasă, locaţii care au pereţi culisanţi, spaţii segmentate etc. Chiar dacă ai convingerea că evenimentul tău va fi vara şi nu vei avea multe elemente imprevizibile de luat în calcul, natura oferă surprize pe care ar fi bine să poţi să le transformi în momente plăcute, nu generatoare de haos

3.Stil şi concept – Ar trebui să ştii dacă petrecerea ta va fi rustică, mediteraneană, glamour, clasică, tradiţională, hippie sau boho-chic. Există locaţii versatile care se pot transforma în funcţie de stilul petrecerii, însă unele chiar au anumită ştampilă care poate fi nepotrivită pentru ceea ce îţi doreşti tu. Ar fi bine să stii de la început ce temă ţi-ar plăcea să aibă evenimentul tău, dacă va fi unul jucăuş sau serios, ca să poţi aşeza toate piesele ca într-un puzzle care să iasă perfect.

4.Bucătărie proprie sau construită provizoriu şi bar – o locaţie de evenimente nu este doar o poză frumoasă. Evenimentul pe care tu îl ai trebuie să fie o experienţă completă, plăcută, cu tot ce implică simţirea de bine pentru invitaţii tăi. Degeaba ai o locaţie superbă care nu are bucătărie sau spaţiu şi elemente necesare pentru a funcţiona una printr-o firmă specializată sau o locaţie în care nu este prevăzut spaţiu pentru bar sau chiar un bar propriu. Sunt elemente necesare pentru buna desfăşurare a unui eveniment

5.Spaţiu pentru dans şi pentru cornere tematice – nu se mai poartă evenimentele private statice, ci se caută evenimente în care invitaţii să treacă prin mai multe experienţe multisenzoriale, interactive. Va fi întotdeauna un atu un spaţiu care permite un corner de cigar şi narghilea, un spaţiu de photobooth, un corner special amenajat pentru copii cu activităţi şi elemente adecvate, un spaţiu pentru live cooking sau câte şi mai câte.

Top 5 revelatii ale mirilor dupa colaborarea cu Ivo Your Wedding Planner

 

Ivona Nenu - Ivo Your Wedding Planner, una dintre cele mai respectate şi accesate organizatoare de evenimente din România, a extras din toate reacţiile şi experienţele avute cu zecile de perechi de miri cu care a lucrat la nunţile lor de vis, detaliile la care aceştia nu s-ar fi gândit niciodată dacă nu ar fi lucrat cu un wedding planner. Cele mai inedite, dar şi des întâlnite revelaţii ale mirilor după întâlnirea cu Ivo au fost:

 1. Nu ar fi ştiut la început de drum cât este de important pentru dinamica nunţii să ia în calcul nu 3-4, ci 6 reprize de muzică, atunci cand isi aleg bandul sau artistii invitati, pentru ca aceştia să poată acoperi integrat şi divers tot programul unei petreceri de nuntă, nu doar prima jumătate

 2. Nu s-ar fi gândit să ia în calcul ora de apus pentru a crea şi dezvolta real şi adecvat desfăşurătorul nunţii

 3. Nu s-ar fi gândit că pot cere o mostră a mesei de nuntă înainte de marele eveniment, astfel încât să ştie exact cum arată toate selecţiile pe care le-au făcut, de la aranjamentul floral de nuntă, seturile de pahare, tacâmuri, veselă, şerveţele, lumânari, elemente de papetarie, etc pentru a putea fi convinşi că au făcut alegerile perfecte, dar şi pentru a modifica în timp util eventualele neconcordanţe cu dorinţele lor.

 4. Nu s-ar fi gandit la ideea de a crea un moodboard pentru invitati, astfel incat aceştia să intre deja în povestea nunţii, să înţeleagă mai bine dress code-ul şi cat este de eleganta sau informala petrecerea.

 5. Nu s-ar fi gândit să denumească în mod creativ mesele în loc să le numeroteze clasic. Variante drăguţe de denumiri de mese pot fi în funcţie de tema nunţii şi de stilul şi pasiunile mirilor destinaţiile de vacanţă speciale pentru ei, melodiile preferate, artiştii îndrăgiţi, nume de cocktailuri, cărţi sau poveşti preferate. Astfel, masa va avea o poveste aparte, invitaţii aşezaţi vor avea o apartenenţă la o pasiune a mirilor sau poate chiar le vor descoperi preferinţele sau afinităţile cu ei, asta dacă nu le ştiau deja.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nunta,
mireasa,
nunti,
rochie de mireasa,
flori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.