Primăria Timişoara cumpără 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii, unice în România

Postat la 10 iulie 2019 186 afişări

Primăria Timişoara a finalizat licitaţia pentru cumpărarea, cu bani europeni, a 21 de tramvaie articulate, de mari dimensiuni, care vor avea şi autonomie pe baterii, acestea fiind unice în România. Fiecare dintre garnituri va costa aproape zece milioane de lei.

Primăria Timişoara cumpără 21 de tramvaie moderne, cu autonomie pe baterii, unice în România

Primăria Timişoara a informat că licitaţia pentru contractul de furnizare de noi tramvaie a fost finalizată. La licitaţie au depus oferte două firme, una din Turcia şi alta din Polonia, câştigătoare fiind desemnată prima dintre cele două societăţi.

Astfel, firma din Turcia urmează să realizeze fiecare tramvai nou în schimbul sumei de 9,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a explicat că noile tramvaie de dimensiuni mari vor avea şi o autonomie de mers de 63 de kilometri. Prin acest demers, Timişoara va fi primul oraş din România care va deţine astfel de garnituri cu autonomie pe baterii.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timisoara,
tramvaie,
autonomie,
primarie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.