Primăria Sectorului 1 va fi producător de energie electrică: „va produce mai mult decât consumă”

Autor: Petru Mazilu Postat la 04 februarie 2022 737 afişări

Primăria Sectorului 1 va fi producător de energie electrică. Pe toate clădirile publice din sector vor fi instalate panouri fotovoltaice, astfel încât Primăria va produce mai mult decât va consuma, anunţă primarul Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 va fi producător de energie electrică: „va produce mai mult decât consumă”

Primăria Sectorului 1 va deveni, începând cu acest an, producător de energie electrică. Primarul Clotilde Armand spune că vor fi instalate panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din sector.

Este vorba despre 150 de clădiri publice, grădiniţe, şcoli, licee, spitale şi sedii administrative, care sunt racordate la reţelele naţionale de distribuţie de energie.

„În anii 2023 şi 2024 capacitatea acestor clădiri de producere de energie electrică va fi suplimentată până la instalarea unei capacităţi totale de 21.000 de kWp. Astfel, după suplimentarea capacităţii, energia produsă de toate clădirile publice din Sectorul 1 va depăşi energia consumată. În anul 2020, cele 150 de clădiri publice din Sectorul 1 au înregistrat un consum total de peste 9 milioane de kwh de energie electrică şi aproape 28 de milioane de kwh de gaze naturale”, a anunţat Clotilde Armand.

În Sectorul 1, costurile totale în ceea ce priveşte consumul de energie au fost, în anul 2020, de aproape 11,5 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primărie,
sectorul 1,
energie electrică

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.