Preţurile RCA, îngheţate pentru şase luni

Postat la 14 septembrie 2016 120 afişări

Preţurile RCA, îngheţate pentru şase luni

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, că Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă care să prevadă îngheţarea preţului primelor de asigurări obligatorii - RCA - pentru o perioadă de şase luni. Astfel, patronatele din Transporturi au obţinut din partea Executivului, în urma negocierilor de miercuri, promisiunea ca tarifele RCA să fie îngheţate pe şase luni la valoarea daunalităţii, urmând ca, după adoptarea OUG, să decidă dacă vor mai protesta joi în faţa Guvernului.

Liderii transportatorilor nu exclud varianta de a ieşi joi în stradă, doar unul dintre patronate renunţând la proteste, după audierile din Camera Deputaţilor, celelalte cinci negociind, în funcţie de textul OUG privind tarifele de referinţă RCA îngheţate pentru şase luni.

Reprezentanţii patronatelor transportatorilor din România încă mai discută dacă ies, joi, 15 septembrie, în stradă să protesteze împotriva creşterii preţului RCA. Liderii organizaţiilor nu au putut spune dacă vor continua protestul, nici după ce au cerut vehement demisia preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, în timpul audierilor conducerii instituţiei de supraveghere din Camera Deputaţilor, în faţa Comisiei de Buget şi Finanţe şi a Comisiei Transporturilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.