Preţul unei afaceri ”la cheie” pleacă de la 20.000 de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 iulie 2014 63 afişări

In marile oraşe ale ţării, o afacere „la cheie” poate fi achiziţionată începând cu 20.000 de euro. Cele mai accesibile oferte din această categorie cuprind doar autorizaţiile şi dotările necesare derulării unui business, în timp ce acelea care includ şi proprietatea imobiliară adiacentă ajung şi la câteva milioane de euro. Potrivit ofertelor listate pe Spatiicomerciale.ro, site-ul specializat pe segmentul comercial lansat de Imobiliare.ro, printre cele mai interesante oportunităţi de afaceri se numără restaurante, hoteluri şi pensiuni.

Bucureşti: în zona Moşilor, un fast-food poate fi achiziţionat cu 20.000 de euro. Businessul funcţionează într-un spaţiu de 55 de metri pătraţi, are avizele la zi şi dispune de toate dotările necesare derulării activităţii.

în Centrul Vechi al Capitalei, o afacere la cheie în domeniul restaurantelor poate fi achiziţionată la un preţ de 38.000 de euro. Unitatea este complet echipată, funcţionează într-un spaţiu de 57 de metri pătraţi şi are o capacitate de 25-30 de locuri. Chiria lunară pentru spaţiul comercial este de 1.500 de euro pe lună.

În zona Batiştei, un business similar are un preţ cerut de 62.000 de euro. Restaurantul este modern mobilat şi utilat, însă dispune de o suprafaţă de 240 de metri pătraţi şi are o capacitate de 75 de locuri.

În zona Pache Protopopescu, o afacere de tip hotel/restaurant este disponibilă spre vânzare pentru 100.000 de euro. Ansamblul este funcţional, dispune de o capacitate de cazare de zece camere şi are toate avizele la zi; businessul include şi un salon de înfrumuseţare, iar chiria aferentă spaţiului comercial este de 5.000 de euro pe lună.

În categoria ofertelor cu proprietăţi imobiliare incluse se înscrie complexul Pasărea-Frumuşani, situat în comuna Frumuşani, ce oferă acces la lacul Pasărea. Acesta este format din teren de 1.500 de metri pătraţi, cabane cu o capacitate de cazare de şapte camere, restaurant de 150 de locuri, cu bar şi terasă. Preţul de listare pe Spatiicomerciale.ro este de 210.000 de euro.

Cea mai scumpă ofertă din această categorie este însă un hotel de patru stele din centrul Capitalei, zona Universitate-Batiştei, disponibil spre vânzare la un preţ de 18 milioane de euro. Amplasată pe un teren de 1.100 de metri pătraţi, unitatea de cazare are 220 de camere, este structurată pe parter plus 13 etaje şi dispune de o suprafaţă utilă de 12.000 de metri pătraţi.

Oportunităţi de afaceri se găsesc însă şi în celelalte mari oraşe ale ţării:

Cluj-Napoca: în comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca, o pensiune cu 12 camere poate fi achiziţionată la un preţ de 145.000 de euro.

în zona semicentrală a reşedinţei de judeţ însă, în apropiere de Parcul Feroviarilor, o pensiune de 400 de metri pătraţi utili, cu o capacitate de nouă camere, are un preţ cerut de 700.000 de euro; proprietatea include un teren de 360 de metri pătraţi, dar şi o casă de locuit, în suprafaţă de 180 de metri pătraţi.

Pentru cei care doresc o afacere în domeniul restaurantelor, un spaţiu de 220 de metri pătraţi, amplasat în centrul oraşului, are un preţ cerut de un milion de euro. Unitatea este complet amenajată şi dispune de toate autorizaţiile necesare continuării activităţii.

Timişoara: în oraşul din vestul ţării, zona Girocului, o pensiune de şapte camere este disponibilă spre vânzare pentru suma de 480.000 de euro. Amplasat pe un teren de 450 de metri pătraţi, imobilul a fost construit în anul 2012 şi structurat pe demisol, parter, două etaje şi mansardă.

în zona centrală a oraşului, restaurantul Casa cu Flori este listat pe Spatiicomerciale.ro la un preţ de 900.000 de euro. Vila în care este amplasat  datează din anul 1915, este structurată pe cinci nivele, are 20 de camere şi o suprafaţă utilă de 585 de metri pătraţi. în preţul de achiziţie este inclus mobilierul şi toate cele necesare continuării afacerii.

Braşov: în oraşul de la poalele Tâmpei, pensiunea Braşovul Vechi poate fi achiziţionată cu 318.000 de euro. Imobilul este amplasat pe un teren de 176 de metri pătraţi, are o suprafaţă utilă de aproape 400 de metri pătraţi şi este compus din şapte camere. în preţul de achiziţie sunt incluse mobilierul şi toate dotările necesare pentru continuarea afacerii.

în zona Centrul Istoric, o pensiune cu o capacitate de cazare de opt camere are un preţ cerut de 499.000 de euro. Construcţia are o suprafaţă utilă de 340 de metri pătraţi, este amplasată pe un teren de 790 de metri pătraţi şi include şi un apartament complet amenajat la demisol.

Constanţa: în oraşul de la malul mării, zona Casa de Cultură, o pensiune de 13 camere, ridicată pe un teren de 500 de metri pătraţi, are un preţ cerut de 480.000 de euro. Imobilul a fost construit în 1996, modernizat în 2005 şi funcţionează în prezent ca unitate de cazare.

în Mamaia, restaurantul Parc, cu ieşire la faleză, este disponibil spre vânzare pe Spatiicomerciale.ro la un preţ de 1,6 milioane de euro. Imobilul are o suprafaţă utilă de 2.600 de metri pătraţi şi include un salon de 300 de locuri, bucătărie, bufet, bar, spaţii frigorifice, magazii, vestiare, grupuri sanitare şi terasă cu autoservire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
plecare,
pret
/actualitate/pretul-unei-afaceri-la-cheie-pleaca-de-la-20-000-de-euro-12999609
12999609
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.