Preşedintele Putin vrea să facă jocurile pentru Europa şi s-a întâlnit la Kremlin cu Marine Le Pen, ”spaima” Uniunii Europene, care vrea să ajungă preşedinte în Franţa

Postat la 24 martie 2017 143 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin a ţinut o întâlnire fără precedent la Kremlin cu Marine Le Pen, cea mai controversată candidată la preşedinţia Franţei, la numai câteva ore după ce liderul Frontului Naţional a îndemnat la o luptă comună împotriva terorismului şi la încetarea interdicţiilor impuse de UE pentru Rusia, scrie Bloomberg.

Preşedintele Putin vrea să facă jocurile pentru Europa şi s-a întâlnit la Kremlin cu Marine Le Pen, ”spaima” Uniunii Europene, care vrea să ajungă preşedinte în Franţa

”Nu încercăm în vreun fel să influenţăm evenimentele, dar ne rezervăm dreptul de a ne întâlni cu reprezentaţii forţelor politice, cum fac partenerii nostri din UE sau Rusia”, a spus Putin într-un interviu înaintea întâlnirii, care nu a fost anunţată în avans.

Vizita liderului partidului de extremă dreaptă vine la o zi după ce ministrul de externe rus Sergei Lavrov i-a lăudat pe Le Pen şi pe Donald Trump ca ”realişti” şi nu ca reprezentanţi ai unor politici populiste. Le Pen, unul dintre favoriţii la preşedinţia Franţei, este cel mai vocal admirator al lui Putin. Ea a susţinut în mod deschis anexarea Crimeei în 2014, care, alături de acţiunile sub acoperire ale armatei ruse, au dus la impunerea de sancţiuni din partea Uniunii Europene.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.