Preşedintele Iohannis îşi exprimă compasiunea faţă de victimele cutremurului din Nepal

Autor: Departamentul Politic Postat la 26 aprilie 2015 28 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj în care îşi exprimă "compasiunea şi solidaritatea faţă de persoanele afectate de cutremurul din Nepal" şi adresează "sincere condoleanţe familiilor îndurerate".

"Îmi exprim compasiunea şi solidaritatea faţă de persoanele afectate de cutremurul din Nepal. În aceste momente de adâncă tristeţe, transmit sincere condoleanţe familiilor îndurerate. România se alătură statelor lumii care şi-au exprimat solidaritatea faţă de autorităţile din Nepal şi din celelalte ţări afectate", se spune în mesajul postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Poliţia nepaleză a anunţat că bilanţul seismului a ajuns la 1.910 morţi şi 4.625 de răniţi, relatează Reuters în pagina electronică. Cel puţin 700 de persoane au murit numai în capitală, Kathmandu, un oraş cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi, fragile şi înghesuite.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinişti au fost recuperate de pe Everest duminică, dar alte câteva sute de persoane, multe dintre ele rănite, rămân blocate pe munte.

Niciun cetăţean român nu se află printre victimele seismului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREŞEDINTE,
CUTREMUR,
/actualitate/presedintele-iohannis-isi-exprima-compasiunea-fata-de-victimele-cutremurului-din-nepal-14157986
14157986
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.