Preşedintele Iohannis a trimis Parlamentului Raportul de activitate al CSAT pe 2014

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 04 martie 2015 52 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului Raportul de activitate al CSAT pe 2014, care menţionează că instituţia a acţionat, în anul care a trecut, ca instituţie integratoare a politicilor de securitate, prin coordonarea unitară a activităţilor de apărare a ţării şi securitate naţională.

Administraţia Prezidenţială a transmis, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că preşedintele României a trimis Parlamentului Raportul de activitate al CSAT pentru anul 2014, în temeiul prevederilor Art. 65, alin. (2), lit. g) din Constituţia României şi ale Art. 2 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Raportul a fost transmis Preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului, respectiv Valeriu Zgonea, Preşedintele Camerei Deputaţilor.

”Dinamica evenimentelor din mediul internaţional de securitate, desfăşurate în anul 2014 la graniţa estică a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, precum şi evoluţia situaţiei din Orientul Mijlociu şi Nordul Africii, au avut implicaţii politice şi politico-militare deosebite la nivelul NATO şi al Uniunii Europene şi, deopotrivă, pentru România, influenţând în mod semnificativ atitudinea şi măsurile întreprinse de către statele membre ale celor două organizaţii pentru gestionarea situaţiilor de criză apărute”, se precizează în comunicatul Preşedinţiei.

Potrivit sursei citate, în anul 2014 Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în exercitarea prerogativelor conferite de către Constituţia României şi legislaţia în vigoare, prin tematicile analizate şi hotărârile adoptate, a acţionat ca instituţie integratoare a politicilor de securitate.

În acest sens, s-a urmărit coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, respectarea angajamentelor României în cadrul NATO, precum şi creşterea siguranţei cetăţenilor.

Administraţia Prezidenţială arată că documentul a fost analizat şi aprobat de către Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în şedinţa de marţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
PARLAMENT,
CSAT
/actualitate/presedintele-iohannis-a-trimis-parlamentului-raportul-de-activitate-al-csat-pe-2014-13931778
13931778
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.