Preşedintele Coreei de Sud avertizează Phenianul asupra unor "consecinţe grave" în cazul unui test nuclear

Postat la 01 februarie 2013 12 afişări

Preşedintele sud-coreean, Lee Myung-bak, a organizat joi o reuniune de urgenţă şi a avertizat Coreea de Nord că vor exista "consecinţe grave" în cazul în care procedează la al treilea test nuclear, aşa cum a anunţat că intenţionează.

La reuniune, care a avut loc la palatul prezidenţial, au participat ministrului Apărării, şeful serviciilor de Informaţii şi consilierul pe probleme de securitate naţională, se arată într-un comunicat.

Lee Myung-bak, care va ceda la 25 februarie funcţia lui Park Geun-hye, aleasă la sfârşitul lui decembrie, a insistat asupra unei consolidări a apărării ţării, Phenianul părând că vrea să profite, în opinia sa, de tranziţia la vârful statului sud-coreean.

"Guvernul cere Coreei de Nord să înceteze imediat toate declaraţiile şi acţiunile provocatoare şi să îşi respecte obligaţiile internaţionale, inclusiv rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU", subliniază preşedinţia în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedintele-coreei-de-sud-avertizeaza-phenianul-asupra-unor-consecinte-grave-in-cazul-unui-test-nuclear-10537511
10537511
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.