Preşedintele Consiliului Concurenţei şi şeful ANPC, la conferinţa "Mediafax Talks about Competition"

Autor: Departamentul Economic Postat la 02 octombrie 2013 32 afişări

Preşedintele Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu şi preşedintele ANPC, Bogdan Nica, vor participa, joi, la conferinţa "Mediafax Talks about Competition" - ediţia a VI-a, care va avea loc la hotelul InterContinental, sala Rapsodia, începând cu ora 09.30.

Conferinţa este organizată de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Consiliul Concurenţei, ceilalţi lectori fiind Diana Ungureanu - judecător, formator Institutul Naţional al Magistraturii; Radu Merica - preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane (AHK România); Mihaela Ion - managing associate, Popovici Niţu&Asociaţii; Costel Stanciu - preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România; Sorin Mierlea - preşedintele ANPCPPS România.

Seria de conferinţe "Mediafax Talks about Competition" a ajuns la a şasea ediţie, toate organizate în parteneriat cu Consiliul Concurenţei, acest parteneriat având ca obiectiv dezbaterea publică a unor teme de interes major cu mediul de business, cu autorităţile în domeniu şi cu toţi cei interesaţi. Noua conferinţă aduce în dezbatere ca temă principală recenta propunere de directivă a Consiliului European şi a Parlamentului European privind acţiunile în daune pentru prejudicii provocate de fapte anticoncurenţiale.

Prin această conferinţă, Mediafax îşi propune nu numai să intermedieze relaţia dintre autoritǎţi şi cei implicaţi în activitatea de business, ci şi să ofere informaţii relevante companiilor şi departamentelor juridice, dar şi să aducă în atenţia publică, respectiv a consumatorilor, drepturile pe care le au, conferite de legislaţia europeană şi cea naţională.

Astfel, vor fi discutaţi paşii necesari pentru un cadrul legal european unificat şi eficient, principalele prevederi ale noii propuneri de directivă a Consiliului European şi a Parlamentului European privind acţiunile în daune pentru prejudicii provocate de fapte anticoncurenţiale, înlesnirea accesului la probele necesare privind acţiunile în daune, posibilitatea invocării deciziilor autorităţilor de concurenţă în dovedirea faptei care cauzează prejudiciile, facilitarea evaluării daunelor de către judecători, dar şi posibilitatea intentării de acţiuni colective în justiţie pentru repararea prejudiciilor.

De asemenea, vor fi supuse dezbaterii şi alte teme, precum impactul noilor prevederi asupra mediului de afaceri şi a consumatorilor, rolul Consiliului Concurenţei, al asociaţiilor de protecţia consumatorilor şi al instanţelor judecătoreşti, investigaţiile Consiliului Concurenţei şi rapoartele finalizate, libertatea economică şi faptele de concurenţă neloială care ar trebui sancţionate.

La conferinţă vor fi prezentate şi exemple de concurenţă neloială din partea mediului de afaceri, propunerile reprezentanţilor acestuia şi ale consultanţilor juridici, precum şi recomandări ale autorităţilor pentru mediul de afaceri.

Conferinţa va fi moderată de Cristian Dimitriu, director editorial Mediafax Group.

Mai multe detalii, agenda evenimentului "Mediafax Talks about Competition" - ediţia a VI-a şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/competition-6

Conferinţa va reuni circa 150 de participanţi, având structura următoare: reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, reprezentanţi ai ANPC, ai Camerelor de Comerţ şi asociaţiilor, reprezentanţi ai ambasadelor, specialişti şi practicieni din domeniul concurenţei, managementului şi administraţiei publice, reprezentanţi la nivel de top management şi consilieri juridici din cadrul companiilor active în toate industriile: auto, energie, retail, pharma, telecom, bănci, asigurări, investiţii, leasing, construcţii, logistică, bancheri, consultanţi, dar şi reprezentanţi ai mass-media din presa scrisă, radio şi TV.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONCURENŢĂ,
CONFERINŢĂ,

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

/actualitate/presedintele-consiliului-concurentei-si-seful-anpc-la-conferinta-mediafax-talks-about-competition-11441993
11441993
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Muncitori, căutăm patrie. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Irina Ursu, editor-prezentator STIU, despre afirmaţia lui Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, că Ungaria ne fură forţă de muncă

ZF.ro
Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Mediafax
Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza Covid-19, a câştigat alegerile cu 52,6% din voturi Ales primar, fără să ştie. Un politician din Brazilia, aflat în comă indusă din cauza Covid-19, a câştigat alegerile cu 52,6% din voturi
Află care este programul principalelor lanţuri de magazine, în perioada 30 noiembrie - 1 decembrie
MonitorulApararii
1 Decembrie, prin ani. Povestea continuă 1 Decembrie, prin ani. Povestea continuă
Summit al "Procesului de la Berlin" - Plan de creare a unei pieţe economice comune şi a unei Agende Verzi pentru Balcanii de Vest
MonitorulPartidelor
Deputat PNL: Inevitabilul s-a produs Deputat PNL: Inevitabilul s-a produs
Tomac: Nişte golani din politică promovează de câteva zile o mare minciună
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină COMENTARIU Valeriu Şuhan: Vinovaţii fără vină
Victimă a violenţei domestice ne întoarcem la ei pentru că nu avem alte pârghii. Ce se află în spatele lui ”se va schimba”

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.