Soros: Victoria lui Merkel semnalează sfârşitul crizei din zona euro

Postat la 02 octombrie 2013 47 afişări

Victoria Angelei Merkel în alegerile legislative din Germania semnalează sfârşitul crizei datoriilor din zona euro, însă supravieţuirea pe termen lung a monedei unice şi a Uniunii Europene nu este nici pe departe sigură, consideră miliardarul George Soros, citat de MarketWatch.

Soros: Victoria lui Merkel semnalează sfârşitul crizei din zona euro

 Pentru o perioadă îndelungată de timp, cunoscutul investitor a fost un critic al modului în care Germania a gestionat criza din zona euro.

"Criza euro a luat sfârşit. A devenit oficial în timpul alegerilor din Germania, când regulile care guvernează euro nici măcar nu au fost discutate", a afirmat Soros, prezent la o conferinţă în Kiel, Germania.

Miliardarul critică însă modul în care a fost abordată criza în UE şi măsurile care i-au urmat.

"Sistemul care a ieşit din criză este departe de a fi satisfăcător. Economiştii ar descrie această situaţie drept un echilibru inferior. Eu o calific drept o situaţie aflată departe de echilibru. Criza euro a transformat deja Ununea Europeană în ceva radical diferit de intenţiile iniţiale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/soros-victoria-lui-merkel-semnaleaza-sfarsitul-crizei-din-zona-euro-11440510
11440510
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.