Legea de aprobare a OUG privind reducerea TVA la pâine, adoptată de Senat

Postat la 02 octombrie 2013 37 afişări

Ordonanţa de urgenţă care prevede reducerea la 9 la sută a cotei de TVA pentru livrarea de pâine, grâu şi făină a trecut, miercuri, de Senat, în dezbateri atât senatori ai opoziţiei, cât şi ai puterii, admiţând însă că scăderea preţului la pâine este mai mică decât cea prognozată.

Legea de aprobare a OUG privind reducerea TVA la pâine, adoptată de Senat

 Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a susţinut, în intervenţia sa, că Executivul a păşit cu stângul în acest pariu.

"Reducerea la pâine este una dintre măsurile la care noi am subscris, pentru că oricine ar dori ca preţul alimentului principal în ţară să fie mai redus, cu atât mai mult cu cât această reducere era cu titlu de experiment, în sensul în care, dacă ea reuşeşte, va fi aplicată şi la alte produse de larg consum şi lucrul acesta ar putea să ducă la o viaţă ceva mai bună a majorităţii cetăţenilor, la o compensare a scăderilor de cumpărare din cauza inflaţiei, a veniturilor reduse", a spus acesta.

El a adăugat că, din păcate, după numai o lună de aplicare, "se întâmplă ceea ce era de aşteptat", respectiv scăderea preţului nu este cea prognozată de 15-16 procente, ci este doar de jumătate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/legea-de-aprobare-a-oug-privind-reducerea-tva-la-paine-adoptata-de-senat-11438947
11438947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.