LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Dolarul este în scădere în urma suspendării parţiale a activităţii guvernului SUA

Postat la 02 octombrie 2013 48 afişări

Dolarul american este în scădere în urma suspendării parţiale a activităţii guvernului federal al SUA, investitorii anticipând că impasul politic în ceea ce priveşte bugetul şi plafonul datoriei publice va întârzia momentul când Rezerva Federală va începe să reducă achiziţiile de obligaţiuni.

Dolarul este în scădere în urma suspendării parţiale a activităţii guvernului SUA

 Analiştii IHS estimează că Statele Unite vor pierde cel puţin 300 milioane de dolari pe zi din producţia economică din cauza întreruperii unor activităţi ale guvernului în lipsa unui buget pentru anul fiscal 2014, început marţi.

O suspendare cu durata de două săptămâni a activiăţii ar putea reduce cu 0,3 puncte procentuale creşterea economică a SUA în trimestrul al patrulea, anticipează analiştii Macroeconomic Advisers, potrivit Bloomberg.

Programul de relaxare cantitativă al Rezervei Federale, prin care banca centrală a SUA injectează lunar 85 miliarde de dolari în pieţe prin achiziţia de obligaţiuni, a tras în jos valoarea dolarului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/dolarul-este-in-scadere-in-urma-suspendarii-partiale-a-activitatii-guvernului-sua-11438714
11438714
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.