SUA au alocat 584 de milioane de dolari drept ajutor militar Egiptului

Postat la 02 octombrie 2013 31 afişări

Statele Unite au transmis marţi că au alocat ultima tranşă în valoare de 584 de milioane de dolari din ajutorul militar pentru Egipt, dintr-o sumă anuală de 1,3 miliarde, o măsură luată din cauza închiderii, luni, a anului bugetar.

SUA au alocat 584 de milioane de dolari drept ajutor militar Egiptului

 Washingtonul, aliat al Egiptului, îi furnizează o asistenţă totală, militară şi economică, în valoare de 1,55 miliarde de dolari pe an, însă acest ajutor face, oficial, obiectul unei reexaminări complete după represiunea de la mijlocul lunii august împotriva susţinătorilor preşedintelui destituit, Mohamed Morsi.

Preşedintele american Barack Obama a avertizat, săptămâna trecută, de la tribuna Naţiunilor Unite că o continuare a susţinerii Statelor Unite este condiţionată de progresele în materie de democraţie.

Însă în termenii unui ajutor militar - fonduri transferate într-un cont federal din Statele Unite pentru a onora contracte între Cairo şi companii americane de armament - "am alocat recent restul de plată pentru exerciţiul bugetar 2013 care s-a încheiat ieri, la 30 septembrie", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-au-alocat-584-de-milioane-de-dolari-drept-ajutor-militar-egiptului-11438109
11438109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.