Presa belgiană, atac dur la adresa României. Ce scriu jurnaliştii despre corupţie şi PSD

Postat la 03 ianuarie 2019 198 afişări

Presa belgiană: ”O Românie coruptă preia preşedinţia UE. Europa are motive serioase de îngrijorare”

Presa belgiană, atac dur la adresa României. Ce scriu jurnaliştii despre corupţie şi PSD

Publicaţia belgiană rtbf.be a publicat miercuri un articol intitulat „O Românie coruptă preia preşedinţia UE”, în care analizează capacitatea ţării noastre de a face faţă acestei provocări.

”După Austria, a venit rândul României să preia preşedinţia rotativă a UE pentru şase luni. O mutare criticată”, scriu jurnaliştii belgieni, care îl citează pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care a declarat că executivul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce presupune să deţii preşedinţia europeană.

Conform lui Jean-Michel De Waele, profesor de ştiinţe politice, Europa are motive serioase să se îngrijoreze şi „este păcat că se îngrijorează atât de târziu”.

 

”Guvernul român este concentrat complet pe afacerile de corupţie din sânul guvernării şi încearcă să evite închisoarea, pentru o parte dintre membrii săi. Este singurul lucru de care este interesat în prezent. Aşadar, pot exista îndoieli că afacerile europene vor avea prioritate, în timp ce unele măsuri de pe agenda Guvernului român riscă să fie sancţionate de Comisia Europeană”, a declarat pentru rtbf.be Jean-Michel De Waele.

 

Totodată, politologul, când face referire la Liviu Dragnea, foloseşte şi cuvântul ”sau alţi mafioţi de la putere”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coruptie,
jurnalisti,
atac,
presa,
psd

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.