Cum poţi să ajungi un autor celebru peste un veac

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 02 ianuarie 2019 48 afişări

Un proiect demarat în anul 2014 şi care se îngrijeşte de lecturile de care vor avea parte oamenii de peste un secol continuă cu noi colaborări.

Cum poţi să ajungi un autor celebru peste un veac

Intitulat Biblioteca Viitorului şi creat de artista scoţiană Katie Paterson, proiectul este găzduit de pădurea Nordmarka, situată în apropiere de capitala Norvegiei, Oslo. Biblioteca Viitorului, scrie CNN, a fost gândită ca o colecţie de 100 de manuscrise de la autori contemporani cunoscuţi care vor fi publicate abia peste un veac, folosind hârtia obţinută de la 1.000 de molizi actualmente tineri, care cresc în pădurea-gazdă. Ideea artistei a primit sprijin printr-un program de finanţare a artei iniţiat de guvernul norvegian, în fiecare an alegându-se câte un autor care să ofere un manuscris până se vor aduna cele 100 dorite, dacă totul merge bine. Autorului selectat i se trimite o invitaţie de participare, iar volumul său trebuie să îndeplinească două condiţii: să fie nou şi nepublicat şi să nu conţină ilustraţii. Deschizătoare de drumuri a fost scriitoarea canadiană Margaret Atwood, cunoscută, printre altele, pentru romanul „The Handmaid’s Tale” (Povestea slujitoarei), care a oferit bibliotecii viitoare cartea „Scribbler Moon”. I-au urmat britanicul David Mitchell, cunoscut pentru „Cloud Atlas” (Atlasul norilor), care a scris „From Me Flows What You Call Time”, poetul şi prozatorul islandez Sjón, scriitorul turc Elif Shafak şi scriitoarea sud-coreeană Han Kang, aceasta din urmă trebuind să predea manuscrisul în luna mai a anului 2019. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.