Calculează instant anul în care vei ieşi la pensie

Postat la 02 ianuarie 2019 19636 afişări

Casa Naţională de Pensii Publice oferă posibilitatea calculării vârstei de pensionare în funcţie de anul naşterii.

Calculează instant anul în care vei ieşi la pensie

În prezent, vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi de 63 de ani pentru femei. Tendinţa la nivel mondial este însă de creştere a limitei de vârstă, ca urmare a creşterii speranţei de viaţă şi a unor sisteme publice de pensii foarte împovărate care susţin cu greu numărul tot mai mare de pensionari.

Marea problemă socială a economiei româneşti este însă faptul că numărul de pensionari este în continuare mai mare decât numărul de salariaţi şi decât numărul celor care sunt contribuabili la pensie, astfel că în martie în economie existau 5,2 milioane de pensionari. Evoluţia indicatorilor demografici arată însă un viitor în care numărul pensionarilor va fi din ce în ce mai mare, ceea ce pe fondul scăderii populaţiei, înseamnă că din ce în ce mai puţini angajaţi va trebui să susţină mai mulţi pensionari.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensie,
pensionari,
crestere,
pensii,
publicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.