Premieră mondială în China: primul deces uman din cauza gripei aviare H3N8

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 aprilie 2023 45 afişări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că în China s-a înregistrat primul deces uman din lume din cauza gripei aviare H3N8, potrivit Reuters.

Premieră mondială în China: primul deces uman din cauza gripei aviare H3N8

O chinezoaică a devenit prima persoană care a murit din cauza unui tip de gripă aviară care ajunge foarte rar la om.

Femeia în vârstă de 56 de ani din provincia sudică Guangdong a fost a treia persoană cunoscută ca fiind infectată cu subtipul H3N8 al gripei aviare, a anunţat OMS într-un comunicat.

Toate cazurile au fost înregistrate în China, primele două fiind anunţate anul trecut.

Pacienta avea mai multe afecţiuni şi intra frecvent în contact cu păsările din curte, a mai anunţat OMS. Totuşi, o posibilă sursă de infectare a femeii ar putea fi o piaţă de animale vii. Transmiterea la om se face cu mare dificultate, au explicat specialiştii.

„Pe baza informaţiilor disponibile, se pare că acest virus nu are capacitatea de a se răspândi cu uşurinţă de la o persoană la alta şi, prin urmare, riscul ca acesta să se răspândească printre oameni la nivel naţional, regional şi internaţional este considerat a fi scăzut", a precizat OMS.

Monitorizarea tuturor virusurilor este considerată importantă, având în vedere capacitatea lor de a evolua şi de a provoca o pandemie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gripă aviară,
deces,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.