Premieră la Iaşi: O mamă cu COVID-19 a născut 4 copii sănătoşi

Autor: Laura Buciu Postat la 10 martie 2021 88 afişări

O femeie de 37 de ani, care avea COVID-19, a născut la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi patru băieţi care sunt perfect sănătoşi. Cazul reprezintă o premieră pentru medicina din România.

Premieră la Iaşi: O mamă cu COVID-19 a născut 4 copii sănătoşi

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi a ajutat, marţi, o femeie de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, să aducă pe lume patru copii. Toţi sunt sănătoşi.

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecţie cu SARS - CoV- 2, cu trombocitopenie, cât şi defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anestezişti şi neonatologi au extras prin operaţie cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăţi între 1400 şi 1800 de grame, care s-au adaptat bine la viaţa extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Spitalului, într-un comunicat de presă.

Proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt perfect sănătoşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premieră,
naştere,
copil

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.