Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară/ Viorica Dăncilă nu a semnat solicitarea

Postat la 22 august 2018 35 afişări

Guvernul a trimis, marţi seara, preşedintelui României solicitarea de convocare în regim de urgenţă a şedinţei CSAT în vederea analizării şi avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară/ Viorica Dăncilă nu a semnat solicitarea

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă nu a semnat solicitarea de convocare a unei şedinţe CSAT pe tema rectificării bugetare, au declarat, miercuri, surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

”Premierul Viorica Dăncilă nu a semnat cererea de convocare în regim de urgenţă a CSAT, trimisă de Guvern preşedintelui”, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, prim-ministrul Viorica Dăncilă nu a semnat solicitarea pentru că legea de organizare a CSAT prevede că şeful statului este preşedinte, premierul este vicepreşedinte, iar membrii sunt ministrul apărării naţionale, ministrul de interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul industriei şi resurselor, ministrul finanţelor publice, directorul SRI, directorul SIE, şeful Statului Major General şi consilierul prezidential pentru securitate naţională. Potrivit legii, CSAT se convoacă de preşedintele României sau la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.