Premieră în business: Coaliţia pentru Dezvoltarea României afirmă public necesitatea aderării la spaţiul Schengen. Startul a fost dat de RBL săptămâna trecută

Autor: Ramona Cornea Postat la 19 octombrie 2022 51 afişări

Premieră în business: Coaliţia pentru Dezvoltarea României afirmă public necesitatea aderării la spaţiul Schengen. Startul a fost dat de RBL săptămâna trecută

Încă o organizaţie de afaceri afirmă public necesitatea aderării la spaţiul Schengen, după ce comunitatea de antreprenori Romanian Business Leaders (RBL) a transmis săptămâna trecută o scrisoare deschisă ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos în care subliniază relaţiile economice dintre România şi Olanda şi importanţa pe care o are aderarea la spaţiul Schengen pentru România.

Astfel, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), platforma care reuneşte 20 de organizaţii de afaceri din ţară, susţine importanţa aderării la spaţiul Schengen. 

„Beneficiile economice şi sociale ale aderării la spaţiul Schengen sunt multiple, dintre care amintim:  stimularea economiei, facilitând comerţul cu celelalte ţări europene; creşterea atractivităţii României ca destinaţie pentru investiţii; reducerea costurilor şi timpului de transport; stimularea turismului prin facilitarea călătoriilor turiştilor europeni în România; încurajarea călătoriilor de afaceri; o mai bună integrare a României în comunitatea europeană; oportunităţi diverse pentru agenţii economici care caută alternative pentru amplasarea investiţiilor”, a transmis organizaţia în un comunicat de presă. 

Mediul economic din România este strâns legat de ţările UE şi se supune aceloraşi reguli de piaţă, fără a beneficia de avantajele frontierelor comune ale statelor membre Schengen. Mai mult, în contextul geopolitic actual, Uniunea Europeană şi statele membre trebuie să arate unitate şi solidaritate cu ţările care resimt cel mai puternic efectele războiului din Ucraina, aşa cum s-a întâmplat cu accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova şi Ucraina în UE, susţin reprezentanţii antreprenorilor. 

„România a demonstrat apartenenţa la valorile europene şi în ultimii ani, a făcut paşi importanţi înspre alinierea la standardele economice ale UE. Mediul de afaceri susţine aderarea României la spaţiul Schengen şi va susţine în continuare eforturile guvernamentale pentru a parcurge cât mai repede toţi paşii necesari pentru finalizarea procesului de aderare”, au transmis reprezentanţii mediului de business 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aderare,
spatiul schengen,
spatiu,
afaceri,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.