PREMIERĂ după Revoluţia Fiscală a PSD: După Dacia şi Ford, posibilă grevă a softiştilor

Postat la 19 ianuarie 2018 264 afişări

Peste jumătate dintre angajaţii subsidiarei din România ai companiei franceze Atos, care sunt nemulţumiţi de oferta salarială a firmei, vor decide luni dacă vor intra în grevă, după ce au primit joi seară o nouă ofertă din partea patronatului. Cele trei propuneri anterioare fuseseră respinse.

PREMIERĂ după Revoluţia Fiscală a PSD: După Dacia şi Ford, posibilă grevă a softiştilor

Peste jumătate dintre cei 2.000 de angajaţi din Timişoara ai Atos IT Solutions and Services, subsidiara locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din Europa, care sunt nemulţumiţi de oferta salarială a patronatului pentru 2018, ar putea decide luni să intre în grevă, marcând astfel o premieră în industria locală de software şi servicii de IT, care va tatona în acest an în premieră pragul de 5 miliarde de euro.

 

„Compania a înaintat o nouă ofertă, pe care urmează să o prezentăm membrilor de sindicat în dimineaţa zilei de vineri. Vom lua o decizie luni după-amiază. Dacă şi această ofertă va fi refuzată de către angajaţi, atunci intrăm în grevă”, a declarat pentru ZF Iancu Florentin, preşedintele Sindicatului IT din Timişoara, organizaţie care are ca membri aproximativ 1.400 de angajaţi ai Atos din Timişoara, Bucureşti şi Braşov.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.