Acesta este cel mai profitabil turneu al unei trupe muzicale

Postat la 19 ianuarie 2018 97 afişări

Trupa rock irlandeză U2 conduce în topul celor mai profitabile turnee muzicale din istorie, potrivit rezultatelor publicate de Billboard, podiumul fiind completat de veteranii de la The Rolling Stones, respectiv formaţia Coldplay.

Acesta este cel mai profitabil turneu al unei trupe muzicale

În general, acest clasament, lansat de Billboard în 1990, nu suferă foarte mari modificări de la an la an, cu câteva mici excepţii. Totuşi, în 2017, două trupe au intrat pentru prima dată în acest clasament, Coldplay şi Guns N' Roses.

Astfel, Coldplay s-a situat pe locul al treilea, cu încasări de 523 de milioane de dolari obţinute din turneul A Head Full of Dreams, încheiat în noiembrie anul trecut şi care a cuprins concerte susţinute pe parcursul unui an şi jumătate. 5,4 milioane de bilete au fost vândute pentru concertele susţinute pe cinci continente, majoritatea pe stadioane. Turneul, care a promovat albumul omonim al formaţiei Coldplay, al şaptelea de studio, a inclus şi apariţii în festivaluri, precum Glastonbury din Marea Britanie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
u2,
trupa,
turneu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.