Pregatiti-va pentru cea mai mare furtuna solara - Video

Postat la 21 februarie 2011 26 afişări

Oamenii de stiinta din mai multe tari precum SUA, Marea Britanie si Suedia atentioneaza ca Pamantul ar trebui sa se pregateasca pentru o furtuna electromagnetica ce ar putea aduce economiei globale pierderi de 2.000 de miliarde de dolari, informeaza Financial Times.

"Trebuie sa analizam foarte serios problema meteorologiei spatiale", a declarat John Beddington, om de stiinta britanic, in cadrul intalnirii anuale a Asociatiei Americane pentru Avansul Stiintei. "Soerele se scoala dupa o lunga perioada de liniste, iar vulnerabilitatea noastra a crescut puternic de la ultima astfel de furtuna solara (din 2000 - n.r.)".

Furtuna solara de saptamana trecuta a fost cea mai puternic din 2007 pana in prezent, fiind insa destul de scazuta la nivel istoric.

Conform publicatiei, aceasta a cauzat probleme comunicatiilor radio si a afectat aviata civila, multe avioane trebuind sa isi schimbe cursul pentru a evita regiunile polare.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
furtuna,
solara,
pagube
/actualitate/pregatiti-va-pentru-cea-mai-mare-furtuna-solara-video-8000395
8000395
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.