Predicţia lui Bill Gates pentru celebrul metavers: Toată lumea va face asta în următorii trei ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 decembrie 2021 2001 afişări

Predicţia lui Bill Gates pentru celebrul metavers: Toată lumea va face asta în următorii trei ani

Miliardarul american Bill Gates crede că viitorul şedinţelor online va arăta diferit chiar pe termen scurt, potrivit Business Insider.

Într-o postare de blog de la începutul lunii decembrie Gates prezice că majoritatea şedinţelor şi întâlnirilor online vor trece către metavers în următorii doi-trei ani. El a precizat că se referă la un spaţiu 3D în care fiecare utilizator va avea cât un avatar digital.

„Ideea este că la un moment dat îţi vei folosi avatarul pentru a te întâlni cu oameni într-un spaţiu virtual care va recrea sentimentul de a fi în aceeaşi cameră cu aceştia”, a scris Gates.

Termenul „metavers” este încă destul de vag, dar mulţi consideră deja că poate fi următoarea etapă a comunicării în spaţiul digital. În timp ce Gates vede metaversul ca pe un univers cibernetic în care fiecare are un avatar, alţii consideră că este în continuare doar un concept.

Cuvântul „metavers” ar fi fost inventat de autorul Neal Stephenson în cartea Snow Crash, iar giganţi precum Microsoft şi Meta (fostul Facebook) au anunţat deja planuri ambiţioase pentru a dezvolta lumi virtuale complexe.

Bill Gates spune că pandemia a accelerat o serie de transformări tehnologice care ar fi putut dura mai mult timp. El mai spune că intrarea în metavers va implica utilizarea unor echipamente precum ochelari VR, ceea ce încetineşte adopţia, întrucât mulţi potenţiali utilizatori nu deţin aceste echipamente.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.