Povestea tinerilor care duc unul dintre cele mai iubite produse românesti la un alt nivel şi vor sa îl facă să ajungă pe rafturile magazinelor din Europa

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 29 decembrie 2023 8360 afişări

Povestea tinerilor care duc unul dintre cele mai iubite produse românesti la un alt nivel şi vor sa îl facă să ajungă pe rafturile magazinelor din Europa

Mihai Stroescu şi Ioana Preoteasa s-au cunoscut în Ştefeşti, judeţul Prahova, şi pentru că zona este cunoscută pentru producţia de palincă s-au decis să creeze un business în acest domeniu. Mihai a lucrat foarte mulţi ani în afara ţării, iar întoarcerea pe plaiuri mioritice a adus şi numele brandului - Origo redi at originem.

Brandul Origo este disponibil în băcănii, dar şi în magazinele din aeroportul Otopeni, dar cei doi tineri participă şi la târguri şi evenimente pentru a promova palinca învechită în butoaie de stejar.Mihai Stroescu şi Ioana Preoteasa s-au cunoscut în Ştefeşti, judeţul Prahova, şi pentru că zona este cunoscută pentru producţia de palincă s-au decis să creeze un business în acest domeniu. Mihai a lucrat foarte mulţi ani în afara ţării, iar întoarcerea pe plaiuri mioritice a adus şi numele brandului - Origo redi at originem.

“Nu am avut experienţă în business dar mai mult de un an m-am documentat, am făcut naveta Italia-România pentru a avansa cu actele şi cu lucrările. Mai lucram la firma din Italia, mai cumpăram un cazan, mai cumpăram butoaie, mă gândeam la partea de promovare”, a povestit Mihai Stroescu în cadrul emisiunii Afaceri de la Zero. Cei doi tineri au început practic de la zero, având doar un garaj cu pereţii ridicaţi. Treptat au reuşit să termine construcţia, să se autorizeze şi să înceapă producţia de palincă care stă la învechit în butoate de stejar.

”Cea mai mare provocare pentru noi a fost practic să ne batem cu birocraţia, cu refuzuri, cu incertitudini, dar ne-a ajutat foarte mult inconştienţa vârstei. Practic, noi nu realizam ce se întâmplă. Ni se închidea o uşă, mergeam la următoarea şi eram şi relaxată fiind încă studentă”, a povestit şi Ioana, care adaugă că practic perseverenţa şi pozitivismul i-a ajutat, iar într-un an şi jumătate au reuşit să aibe distileria mult visată şi să obţină toate autorizaţiile.

Investiţia în distilerie şi în dezvoltarea brandului au depăşit 50.000 de euro, iar cei doi antreprenori şi-au împărţit rolurile în business, astfel că dacă de distilare se ocupă Mihai, de promovare este responsabilă Ioana. Deşi vor să ducă mai departe tradiţia producţiei de palincă din Ştefeşti, cei doi tineri au dat o notă modernă brandului prin design-ul sticlei. Nu le-a fost uşor să găsească un furnizor care să livreze puţine sticle având în vedere producţia mică de palincă realizată în primul an.

„Am reuşit să vorbim cu câteva fabrici din România, dar ne-au spus că o comandă minimă ar fi de 40.000 de sticle şi noi nu ne permiteam. Noi avem o producţie foarte mică, am căutat modele de sticle şi am găsit o sticlă din străinătate. Sticla este importată din Germania. Şi în funcţie de forma sticlei pentru că are o formă mai diferită, ne-am gândit cum ar arăta şi eticheta şi brand-ul, adică totul s-a concentrat asupra sticlei”, mai spune Ioana, care a fost cea care a gândit design-ul sticlei. Astăzi, brandul Origo este disponibil în magazinul online al producătorului, dar şi în băcănii şi în magazinele din aeroportul Otopeni.

”În următorii ani ne dorim să fim mult mai prezenţi în HoReCa, dar nu în ultimul rând pe piaţa din Europa, mai precis în diaspora. Oarecum aş vrea să ajung la toate acele magazine pe care le cunosc destul de bine, magazine româneşti care se află cam în orice ţară din Europa. De asemenea, ne dorim să facem şi distilate din mai multe fructe sau lichior, dar să intrăm şi pe partea de cocktailuri”, au mai povestit antreprenorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Afaceri de la zero,
palincă,
brandul Origo

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.