Povestea femeii care a fugit de nazişti, dar a ajuns apoi să aibă o avere de sute de milioane de lire sterline

Postat la 01 august 2019 229 afişări

Povestea femeii care a fugit de nazişti, dar a ajuns apoi să aibă o avere de sute de milioane de lire sterline

Stephanie Shiley spune că părinţii ei au făcut tot ce-i stă în putinţă pentru a o proteja pe ea şi sora ei de ororile naziştilor. "Au fost o mulţime de lucruri groaznice care se întâmplau în jur", povesteşte ea celor de la BBC.

 

Stephanie Shirley s-a născut Vera Buchthal în oraşul german Dortmund, tatăl său fiind un judecător evreu.

 

El sperase că poziţia de putere în care se afla îi va proteja familia, dar, pe măsură ce guvernul nazist şi-a sporit persecuţia asupra evreilor germani, a decis să fugă împreună cu familia la Viena.

 

În timp ce mulţi s-ar fi străduit să depăşească o astfel de traumă din copilărie, Stephanie Shirley spune că acei ani i-au dat determinarea să reuşească în viaţă. "Sunt încă condus de acel început în viaţă", spune ea.

 

Ea a fost un pionier în industria calculatoarelor şi a militat  pentru drepturile femeilor în anii 1950 şi 1960. 

 

Stephanie Shirley a acumulat o avere de 150 de milioane de lire sterline, cea mai mare parte oferind-o organizaţiilor caritabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nazism,
fuga,
femeie,
poveste,
protejare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.