BNR pune pentru prima dată o personalitate feminină pe o bancnotă în circulaţie, care nu va fi de colecţie: Ecaterina Teodoroiu va fi din 2020 pe bancnota de 20 de lei

Postat la 31 iulie 2019 81 afişări

Consiliul de Administraţie al BNR a decis, în şedinţa din 30 iulie, lansarea în circulaţie, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre feţe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina născută în Târgu-Jiu, căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial, potrivit informaţiilor transmise de banca centrală.

BNR pune pentru prima dată o personalitate feminină pe o bancnotă în circulaţie, care nu va fi de colecţie: Ecaterina Teodoroiu va fi din 2020 pe bancnota de 20 de lei

Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote româneşti şi se regăseşte printre cele aflate în circulaţie în zona euro.

„Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificaţie. Banca Naţională a României susţine astfel preocupările pentru consolidarea egalităţii de gen, în linie cu iniţiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire”, potrivit BNR.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
circulatie,
colectie,
feminin,
personalitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.