Mesajul unui poliţist, tată de fată, după crimele de la Caracal: Credinţa şi mândria mi-au murit odată cu moartea unui înger

Postat la 31 iulie 2019 190 afişări

Un poliţist din Caraş-Severin a postat, pe Facebook, o scrisoare după cazul de la Caracal, spunând că este ofiţer şi nu mai este mândru de acest statut: „Credinţa şi mândria mi-au murit odată cu moartea unui înger”. Ca tată, el spune că e dator să îşi apere fiica în ţara în care „şi îngerii mor”.

Mesajul unui poliţist, tată de fată, după crimele de la Caracal: Credinţa şi mândria mi-au murit odată cu moartea unui înger

„Sunt tată de fată şi…poliţist! Simţeam odată că pot face ceva care să conteze, diferit, ieşit din tipare, corect, că pot face ce trebuie! Am înţeles cât mă înşelam!”, spune poliţistul Flavian Săvescu, în scrisoarea de pe Facebok, în care precizează că e prima dată când îşi „raporteză” meseria copilului său!

„Cum să îi spun că nu trebuie să aibă încredere în meseria în care am crezut de când mă ştiu?! Cum sa îl învăţ ce este responsabilitatea când eu lucrez într-un sistem care îi demotivează până şi pe cei mai motivaţi colegi ai mei?! Ce caracterizează meseria asta? Sau ce ar trebui? Un singur lucru: responsabilitatea! Responsabilitatea că dincolo de consecinţe, faci un lucru în primul rând drept şi apoi legal! Dar cum credeţi dvs. că poate acţiona un poliţist când are în faţă spectrul consecinţelor, indiferent care ar fi ele?! Şi aici intervine asumarea responsabilităţii!

Nu vreau să judec dar sunt poliţist şi ştiu cum gândesc şi simt poliţiştii pentru că sistemul tinde să te transforme într-o unealtă fără creier, una ce poate şi trebuie să fie uşor de condus sau manipulat, una care să se teama de consecinţele lipsei de obedienţă!!!”, scrie Săvescu pe Facebook.

Ofiţerul de poliţie spune că ceea ce scrie are scopul de a conştientiza faptul că decizia pe care trebuie să o ia un poliţist în orice moment, ţine doar de asumarea responsabilităţii! „Iar asumarea responsabilităţii ţine de amintirea jurământului depus în faţa cetăţeanului, în faţa copilei care a murit!”.

„Am în faţa ochilor spectrul unui suflet ce a avut încredere dincolo de orice în normalitatea care ar trebui să existe în lumea în care trăim! Ea şi-a îndreptat încrederea în politie, în MINE, ca reprezentant al ei şi EU am dezamăgit-o! Sunt la fel de vinovat ca oricare dintre colegii mei care nu au putut-o salva! De ce? Pentru că văd zilnic mizeria de sub covoare! Pentru că atunci când mi se spune ca nu voi putea să schimb sistemul, ar trebui să continui să cred în mine! Am învăţat că meseria asta nu are nevoie de idealişti!”, mai scrie poliţistul.

Mesajul poliţistului este sfâşietor atunci când spune că pe lângă sentimentul care îl încearcă pe fiecare dintre cei care se întreabă ce s-a întâmplat între primul apel la 112 şi momentul în care Gheorghe Dincă ar fi ucis-o, să alăture groazei gândul la propriul copil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politist,
deces,
tata,
caracal

ALEPH STORY: Piaţa imobiliară fierbe: Preţurile apartamentelor cresc de la o lună la alta. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.