De ce nu poate fi identificat deţinătorul unei cartele prepay? Parlamentul a respins în 2011 un proiect pentru achiziţionarea doar cu buletinul

Postat la 31 iulie 2019 44 afişări

Parlamentul a respins, în 2011, un proiect iniţiat de actualul deputat PMP Petru Movilă care prevedea ca persoanele să cumpăre cartele PrePay doar cu buletinul. Autorităţile puteau identifica locul apelului şi deţinătorul cartelei, deoarece companiile erau obligate să le transmită aceste date.

De ce nu poate fi identificat deţinătorul unei cartele prepay? Parlamentul a respins în 2011 un proiect pentru achiziţionarea doar cu buletinul

„Furnizorul serviciului de comunicaţii electronice destinat publicului are obligaţia de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent dacă care este tipul acestuia (abonament sau PrePay). Utilizatorii serviciilor de comunicaţii electronice destinate publicului, indiferent de tipul serviciului (abonament sau PrePay) au obligaţia de a prezenta un act de identitate la achiziţionarea serviciului. Utilizatorii care au achiziţionat un serviciu de orice tip de la furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului înainte de intrarea în vigoare a prezentei legi sunt obligaţi să prezinte furnizorilor un act de identitate în termen de şase luni de la promulgarea legii”, arată proiectul legislativ respins de Parlament în decembrie 2011.

Astfel, propunere legislativă privind colectarea datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de tip Prepay mai prevedea obligaţia companiei „de a pune la dispoziţia autorităţilor toate informaţiile în vederea identificării locului apelului şi a persoanei care a făcut apelul”.

Totodată, proiectul stipulează că „după şase luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, furnizorii de servicii de comunicaţii elevtronice destinate publicului vor suspenda numerele de telefon alocate utilizatorilor de servicii de tip PrePay care, în acest interval, nu au prezentat un act de identitate”.

Iniţiatorul susţinea că o serie de infracţiuni, precum şi traficul de persoane, sunt greu de identificat atunci când infractorii utilizează cartele PrePay.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
identificare,
proiect,
parlament,
respingere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.