100 TINERI MANAGERI DE TOP 2019 - Vlad Căpuşan, Development manager Trust Invest Holding

Autor: Ioana Matei Postat la 31 iulie 2019 714 afişări

„Am găsit aici o echipă de oameni tineri cu care pot lucra, cu care mă simt bine şi cred că asta este mult mai important decât orice tip de rezultat financiar.”

100 TINERI MANAGERI DE TOP 2019 - Vlad Căpuşan, Development manager Trust Invest Holding

Vlad Căpuşan se ocupă de dezvoltare în cadrul afacerii înfiinţate de tatăl său, Nicolae Căpuşan. Grupul de firme al antreprenorilor clujeni, Trust Invest Holding, se axează pe investiţii în turism, imobiliare şi industrie. În rândul acestor investiţii se numără hotelurile SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj. În următorii trei ani, antreprenorii clujeni vizează atingerea unui prag de 25 de milioane de euro şi extinderea în Herculane, dar şi în apropierea Bucureştiului.  „A fost un an al investiţiilor, în care am deschis noi puncte de lucru, iar anul acesta intenţionăm să deschidem o locaţie turistică nouă, într-o zonă superbă. Suntem într-o continuă ascensiune, deşi ne aflăm într-o piaţă dificilă şi impredictibilă, în care cea mai valoroasă resursă este cea umană”, enumeră el cele mai recente realizări. „Momentele-cheie, dar şi cele mai dificile au fost cele de resetare totală, în care a trebuit să renunţ la un anumit proiect de suflet, după ani de zile de muncă şi de investiţii, şi să refac schiţele de la zero, dar de această dată cu un know-how consistent. Am învăţat din alpinism că succesul de mâine se construieşte pe eşecul de azi, dar prima dată trebuie să ai forţa să renunţi total la un proiect la care ţii cu adevărat şi să ieşi din zona de confort. Iar acest lucru înseamnă un stres deosebit şi multe nopţi nedormite înainte de a lua o decizie”, îşi descrie el evoluţia de până acum. Vlad Căpuşan s-a întors în afacerea de familie a tatălui său după ce a studiat, timp de doi ani, arta conceptuală la Accademia Albertina di Belle Arti di Torino, Italia, având, spune el, în mai multe rânduri posibilitatea de a începe o carieră acolo. „Mi-am dat seama că nu rezonez cu sistemul occidental, în care oamenii sunt mult mai reci, iar relaţiile interumane sunt în multe cazuri doar de faţadă, neexistând o relaţie reală între oameni şi colegi. Fiind un jucător de echipă, consider că trebuie să savurezi fiecare pas al călătoriei, iar atât timp cât nu există o sinergie în echipă, e mai bine să cobori la prima staţie.” De asemenea, consideră că România oferă multe oportunităţi pentru tinerii antreprenori.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.